search
ΤΕΤΑΡΤΗ 17.04.2024 00:42
MENU CLOSE

Απεργεί ως και ο… Πύργος του Άιφελ!

14.06.2016 12:59
Απεργεί ως και ο... Πύργος του Άιφελ! - Media

 

Μέχρι και ο… Πύργος του Άιφελ έμεινε σήμερα κλειστός για το κοινό, στο πλαίσιο της μεγάλης κινητοποίησης των γαλλικών συνδικάτων κατά του νόμου για τα εργασιακά.

Η απόφαση αυτή ελήφθη από τη διοίκηση της εταιρείας εκμετάλλευσης του πύργου του Άιφελ (SETE), δεδομένου ότι στη σημερινή κινητοποίηση που έχουν προκηρύξει τα εργατικά συνδικάτα της χώρας αποφάσισαν να συμμετάσχουν και εργαζόμενοι στον Πύργο του Άιφελ και το προσωπικό που απέμενε δεν αρκούσε για την ασφαλή λειτουργία του Πύργου και την υποδοχή του κοινού που επισκέπτεται καθημερινά το “σύμβολο” του Παρισιού (οι επισκέπτες κυμαίνονται από 15.000 ως 20.000 ημερησίως).

Τα συνδικάτα, με πρώτη τη CGT, έχουν καλέσει τους εργαζομένους σε μια μεγάλη διαδήλωση σήμερα το απόγευμα στη γαλλική πρωτεύουσα εναντίον της τελευταίας μεγάλης μεταρρύθμισης της προεδρικής θητείας του Φρανσουά Ολάντ και αναμένουν ότι θα κατέβουν στους δρόμους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Στην απεργία κάλεσαν η CGT (Γενική Συνομοσπονδία Εργασίας), το συνδικάτο που έχει την πλειοψηφία στους κόλπους της SETE, και η FO (Force Ouvriere, Εργατική Δύναμη). «Η απεργία ψηφίσθηκε ομόφωνα», ανέφερε ο Ντενί Βαβασορί, συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της CGT, του μεγαλύτερου συνδικάτου στη Γαλλία και ιστορικά προσκείμενου στο Κομμουνιστικό Κόμμα.
 
Οι τουρίστες που είχαν κρατήσεις για σήμερα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους, διευκρινίσθηκε από την εταιρεία του πύργου του Άιφελ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03