search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:29
MENU CLOSE

Δρίτσας: Προς αποκλιμάκωση οι απεργίες στα λιμάνια

24.06.2016 10:11
Δρίτσας: Οι αποφάσεις για τα εξοπλιστικά λαμβάνονται στη Βουλή, δεν μπορούν να εξαγγέλλονται στη ΔΕΘ - Media

 

Σε φάση αποκλιμάκωσης μπαίνουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης εκτίμησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας καθώς όπως είπε αρκετά σωματεία έχουν ανακοινώσει την απόφαση τους ότι θα λήξουν την απεργία τους.

«Η απεργία ελπίζω ότι βρίσκεται σε αποκλιμάκωση. Υπάρχουν σωματεία που έχουν αναστείλει την κινητοποίηση και θέλω να ελπίζω ότι το σύνολο των σωματείων θα την αναστείλουν», υποστήριξε ο υπουργός Ναυτιλίας στη Βουλή κατά την διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Θοδωρής Δρίτσας «είμαστε προς το τέλος για μία νέα αρχή και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, ώστε να λειτουργήσουν με αναπτυξιακούς στόχους αλλά και κανόνες συνεννόησης και εμπιστοσύνης, που εκτός από δίκαιη ανάπτυξη είναι προϋπόθεση η αναπτυξιακή πορεία, η εργασιακή ασφάλεια κι η κοινωνική δικαιοσύνη».

Αν και παραδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις και στα δυο λιμάνια έχουν προκαλέσει ζημίες σε πολλές επιχειρήσεις σημείωσε, αντικρούοντας τις κατηγορίες του βουλευτή της ΝΔ Σάββα Αναστασιάδη, πως η κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος καταβάλλουν συστηματικές προσπάθειες αντιμετώπισης της απεργίας, εκφράζοντας συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες εμπεριέχουν «δικαιοσύνη, ρεαλισμό και προοπτική» όπως είπε, προκειμένου να υπάρξει σχέση εμπιστοσύνης και να πεισθούν οι απεργοί για την αναστολή των κινητοποιήσεων. Ενώ τόνισε ακόμη πως η κυβέρνηση δεν προτίθεται να προσφύγει στα δικαστήρια κατά των απεργών.

Ο Θοδωρής Δρίτσας υπενθύμισε μάλιστα στον “γαλάζιο” βουλευτή ότι επί κυβερνήσεων ΝΔ το λιμάνι του Πειραία απεργούσε για τρεις ολόκληρους μήνες και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρισκόταν σε απεργιακή κινητοποίηση για μήνες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48