search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Άλαν Γκρίνσπαν: Μετά το Brexit, η Ελλάδα δεν θα μείνει για πολύ στο ευρώ (Video)

25.06.2016 14:33
Άλαν Γκρίνσπαν: Μετά το Brexit, η Ελλάδα δεν θα μείνει για πολύ στο ευρώ (Video) - Media

 

Με… μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρώην διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ(FED), Άλαν Γκρίνσπαν το μέλλον της Ευρώπης μετά το Brexit.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ο Άλαν Γκρίνσπαν δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας -και όχι μόνο- μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Χαρακτηριστικά, ο πρώην διοικητής της FED ανέφερε πως το Brexit είναι απλά η «κορυφή του παγόβουνου», ενώ τόνισε πως «αυτή είναι η χειρότερη περίοδος που μπορώ να θυμηθώ από όσο θυμάμαι».

Αναφερόμενος στα προβλήματα που θα προκύψουν στην ευρωπαϊκή οικονομία, ο Άλαν Γκρίνσπαν έκανε ιδιαίτερη μνεία στην Ελλάδα, η οποία «βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο και δεν πρόκειται να συνεχίσει για πολύ ακόμα στο ευρώ, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει σήμερα».

Μεταξύ άλλων ο Άλαν Γκρίνσπαν δήλωσε πως: «Η παγκόσμια οικονομία θα υποφέρει από ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα από την απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση». «Η παγκόσμια οικονομία έχει πραγματικά σοβαρό πρόβλημα. Η απόρριψη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τους Βρετανούς ψηφοφόρους, έχει ως αιτία της την μεγάλη επιβράδυνση των ρυθμών ανάπτυξης των πραγματικών εισοδημάτων σε όλη την Ευρώπη», εκτιμά ο Αμερικανός οικονομολόγος. Αυτό, συνεχίζει ο ίδιος, δημιουργεί σοβαρά πολιτικά προβλήματα που δεν είναι εύκολο να λυθούν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:41