26/02/2020 14:42:11

Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ με μια «στρατιά» επιχειρηματιών

Στην Αθήνα ο αντικαγκελάριος Γκάμπριελ με μια  «στρατιά» επιχειρηματιών - Media

 

Επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί ο υπουργός Οικονομίας και Ενέργειας και αντικαγκελάριος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, συνοδευόμενος από μια"στρατιά" επιχειρηματιών.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ νωρίτερα θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, που είναι υπουργός Οικονομίας στην κυβέρνηση Μέρκελ θα συνοδεύεται από μια ογκώδη διπλωματική και επιχειρηματική αποστολή που θα ξεπερνά τα 90 άτομα. Από αυτούς, 45 θα είναι επιχειρηματίες, κυρίως από το χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς την Παρασκευή 1η Ιουλίου έχει προγραμματιστεί Ελληνογερμανικό Συνέδριο με τίτλο «Ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και την Γερμανία – Προοπτικές για το 2020 κι έπειτα». 

Στο συνέδριο, που αποτελεί κοινή πρωτοβουλία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας, του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και Τουρισμού θα μιλήσουν ο Ζ. Γκάμπριελ, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Πάνος Σκουρλέτης, ενώ αναμένεται ότι θα γίνουν και σημαντικές ανακοινώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες τoυ Real.gr , μάλιστα, αναμένεται να ανακοινώσει η Γερμανία ότι αναλαμβάνει να καταστήσει ένα ελληνικό νησί ενεργειακά αυτάρκες και εξαρτώμενο μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. 

Πέρα από τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες από το χώρο της ενέργειας ωστόσο ο Αντικαγκελάριος θα συνοδεύεται από επιχειρηματίες και εκπροσώπους εταιρειών από όλο το φάσμα των ελληνογερμανικών σχέσεων, δηλαδή τον τουρισμό, τις υπηρεσίες, τις κατασκευές και την φαρμακοβιομηχανία, καθώς όπως αναφέρει παράγοντας του Γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών φιλοδοξία της γερμανικής κυβέρνησης είναι να καλύψει η επίσκεψη όλο το φάσμα των διμερών οικονομικών σχέσεων. 

Αυτές είναι, ως γνωστόν ευρύτατες, η Γερμανία παραμένει παρά την κρίση ο σημαντικότερος οικονομικός μας εταίρος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του 2015, η Γερμανία αποτελεί τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις εισαγωγές (χωρίς καύσιμα) με περίπου 5 δισ. ευρώ και τη δεύτερη στις εξαγωγές μας με 2 δισ. ευρώ. Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται 140 γερμανικές επιχειρήσεις που απασχολούν περίπου 30.000 εργαζομένους, ενώ τη χώρα επισκέφτηκαν περσι πάνω από 2 εκατ. τουρίστες. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.