search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:09
MENU CLOSE

Έξαλλοι οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου για το επερχόμενο νομοσχέδιο

12.07.2016 13:20
Έξαλλοι οι χρήστες του ηλεκτρονικού τσιγάρου για το επερχόμενο νομοσχέδιο - Media
 
Την οργή των χρηστών ηλεκτρονικού τσιγάρου προκαλεί το σχετικό προς ψήφιση νομοσχέδιο που, όπως ισχυρίζεται η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών, αντιμετωπίζει το «άτμισμα» ωσάν να είναι κανονικό τσιγάρο, εξέφρασαν σήμερα η ατμιστές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
 
Η Κοινότητα Ελλήνων Ατμιστών έκανε λόγο «για ένα νομοσχέδιο που βαίνει προς ψήφιση, χωρίς ο νομοθέτης να έρθει σε διάλογο με τους άμεσα εμπλεκόμενους (επιστήμονες, ερευνητές, ατμιστές, πρώην καπνιστές), ώστε αυτό να ανταποκρίνεται, όσο το δυνατόν περισσότερο, στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί, με την ολοένα και αυξανόμενη εγκατάλειψη του παραδοσιακού τσιγάρου και τη μεταστροφή των καπνιστών στο άτμισμα».
 
Στόχος των Ελλήνων ατμιστών ήταν να ενημερώσουν διεξοδικά την κοινή γνώμη για το άτμισμα, να αντικρούσουν με επιχειρήματα, μύθους και κατευθυνόμενες αναλήθειες, να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους να παραμείνουν μακριά από το τσιγάρο, και να εξηγήσουν γιατί αυτό το δικαίωμά τους πλήττεται με τη νέα νομοθεσία που εξισώνει το κάπνισμα με το άτμισμα και απαγορεύει το άτμισμα σε εσωτερικούς χώρους.
 
Οι ατμιστές παρουσίασαν ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, καθώς και επιστολή συμπαράστασης που στάλθηκε από τις επίσημες ατμιστικές ενώσεις 16 ευρωπαϊκών χωρών. Οι ατμιστές στη χώρα μας ανέρχονται, πλέον, σε περισσότερους από 200.000, και «οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου θα γίνουν άμεσα ορατές, όχι μόνο σε αυτούς, αλλά και στις οικογένειές τους- ένα σύνολο άνω του 1.000.000 συμπολιτών μας», όπως ανέφεραν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15