search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:57
MENU CLOSE

Bloomberg: Τα νησιά που θα σας κάνουν να ξεχάσετε τη Μύκονο και τη Σαντορίνη

20.07.2016 10:29
Τρόμος για 194 επιβάτες ταχύπλοου επιβατηγού πλοίου-Προσέκρουσε στην προβλήτα της Σίφνου (Photos) - Media

 

Αυτή την περίοδο οι διάσημοι ελληνικοί τουριστικοί προορισμοί, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη θα είναι γεμάτοι με τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα από 200 κατοικημένα νησιά και εάν κάποιος επιθυμεί μία αυθεντική εμπειρία χωρίς τα πλήθη, αυτά τα 7 ήσυχα ελληνικά νησιά, προσφέρουν κάτι ξεχωριστό και αξέχαστο.

Σίφνος

Ελάτε στη Σίφνο πεινασμένοι, προτρέπει τους αναγνώστες του το Bloomberg. Αυτό το σικάτο μέρος, είναι το μέρος καταγωγής του Νίκου Τσελεμεντέ, η ελληνική απάντηση στην Julia Child. Ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κατέγραψε τις παραδοσιακές συνταγές της κυκλαδίτικης κουζίνας περίπου πριν από 100 χρόνια και το βιβλίο παραμένει πολύτιμο μέχρι σήμερα.

Τα περισσότερα από τα τοπικά πιάτα έχουν την «υπογραφή» των αρωματικών φυτών του νησιού. Επίσης τα πιάτα συνοδεύονται από τις ελιές του Νησιού το κατσικίσιο τυρί όπως η μυζήθρα και το μανούρι.

Εκτός από την γαστρονομία, το Bloomberg γράφει για το εντυπωσιακό κάστρο, ένα μικρό οχυρωμένο θύλακα βιδωμένο σε απότομους γκρεμούς που μοιάζουν με τοπίο που έχει βγει από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.

Σέριφος

Αυτό το σχεδόν κυκλικό νησί πήρε το όνομά του πιθανώς από τον αρχαίο μύθο της Μέδουσας που λέγεται ότι μετέτρεψε σε πέτρες τους κατοίκους του νησιού. Σήμερα αυτοί οι βράχοι, είτε πρόκειται για ανθρώπους είτε όχι, είναι το μεγαλύτερο δόλωμα του νησιού. Η Σέριφος είναι ο παράδεισος για τους λάτρεις των φυσικών διαδρομών που οδηγούς σε απίστευτες παραλίες.

Σαμοθράκη

Δεν είναι πολύ εύκολο να φθάσεις στο νησί του Βόρειου Αιγαίου, ειδικά από την Αθήνα και είναι περίπου έξι ώρες με αυτοκίνητο και πλοίο από τη Θεσσαλονίκη. Αλλά όπως γράφει το Bloomberg, η Οδύσσεια αξίζει τον κόπο και σε αποζημιώνει με τις ορεινές ομορφιές, το βουνό Φεγγάρι υψώνεται στα 5.000 πόδια, αλλά και με τις παραλίες. Άλλωστε η Νίκη της Σαμοθράκης, είναι ένα από τα πιο γνωστά αγάλματα του Λούβρου.

Αμοργός

ΟΙ περισσότεροι επισκέπτες της Αμοργού, του ανατολικού νησιού των κυκλάδων κάνουν μία επίκληση στο βαθύ γαλάζιο του Λυκ Μπεσόν. Εάν θέλετε να ακολουθήσετε τα βήματα των πρωταγωνιστών υπάρχουν σχολές που προσφέρουν μία τέτοια εμπειρία. Ελάτε στο νησί λέει το Bloomberg για πλήρη αποτοξίνωση σε μία από τις πιο ήσυχες γωνιές της Μεσογείου, ακόμη και το καλοκαίρι.

Αντίπαρος

Ο Τομ Χανκς και η εληνοαμερική σύζυγός τους έχουν το σπίτι τους εδώ, η Μαντόνα και ο Σπρίνγκστιν έχουν κυκλοφορήσει στην μικροσκοπική χώρα του νησιού που είναι το αντίθετο της γειτονικής Πάρου.  

Ένα από τα καλύτερα σημεία του νησιού η αμμώδης παραλία στο νησάκι Δίπλα. Από τη στιγμή που τα μαγιό είναι προαιρετικά στην παραλία του Σόρου, φορέστε ένα όταν θα επισκεφτείτε την ταβέρνα που σερβίρει την θανατηφόρα εκδοχή της υπογραφής του νησιού την Κακαβιά.

Κάρπαθος

Οι ταξιδιώτες που κλείνουν πακέτα διακοπών για την Κω και την Ρόδο έχουν περιορίσει τη φήμη της Καρπάθου, αλλά ταυτόχρονα την έχουν προστατεύσει από τα πλήθη των τουριστών. Η επίσκεψη στο πολύτιμο πετράδι του Αιγαίου μοιάζει με επιστροφή στο παρελθόν.

Κουφονήσια

Το μεγαλύτερο τμήμα των επισκεπτών του νησιού είναι Μιλανέζοι που τα έχουν υιοθετήσει ως προέκταση της Dolce Vita. Σύμφωνα με εκτιμήσεις τα δύο τρίτα των επισκεπτών είναι από την Ιταλία.

Η μεγαλύτερη και πιο ελκυστική παραλία του νησιού, Πορί, θα μπορούσε να είναι στις ακτές της Τοσκάνης, είναι υπερπλήρης με κομψό beach bar που αναμιγνύει υπερ-μεγέθους μερίδες Aperol spritz.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:57