search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:30
MENU CLOSE

Καμμένος: Μόνος δρόμος η απλή αναλογική

21.07.2016 19:58
Καμμένος: Μόνος δρόμος η απλή αναλογική - Media

 

Σε αυτό το κοινοβούλιο μπορούν να υπάρξουν συνθέσεις, και αυτές οι συνθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε σταθερότερες κυβερνήσεις, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι «ο μόνο δρόμος είναι αυτός της απλής αναλογικής».

Ο κ. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές «να χτίσουμε ένα εκλογικό σύστημα που καταργεί τις ομαδοποιήσεις της μεταπολίτευσης», που οδηγούν, όπως είπε, σε ουσιαστική κατάργηση του κοινοβουλευτισμού.

Τόνισε επίσης ότι «είναι η ώρα να δώσουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να πάρει στα χέρια τις αποφάσεις για το μέλλον» και πρόσθεσε ότι δεν καταλαβαίνει όσους λένε ότι ο 17χρονος είναι ανώριμος, ενώ είναι ώριμος να υπογράψει σύμβαση εργασίας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτίμησε ότι το θέμα της ψήφου των ομογενών και το σπάσιμο των περιφερειών είναι θέματα που μπορούν να εξεταστούν αργότερα, ενώ είπε ότι πρόταση του κόμματός τους θα είναι να καταργηθεί το ψηφοδέλτιο της επικρατείας.

Τόνισε επίσης ότι πρέπει να ανοίξει και το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, προτείνοντας μεταξύ άλλων άμεση κατάργηση των νόμου περί ευθύνης υπουργών, αύξηση των αρμοδιοτήτων του Προέδρου της Δημοκρατίας («όπως προέβλεπε το Σύνταγμα του 1986 και πριν») και εκλογή του από το λαό, όρια στη θητεία των βουλευτών και «ίσως να συζητήσουμε και το ασυμβίβαστο βουλευτή – υπουργού».

Κλείνοντας, ο κ. Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές «να κάνουν το πρώτο βήμα ψηφίζοντας τα δύο άρθρα που θα κάνουν τους βουλευτές να απελευθερωθούν από τη μέγγενη της κομματικής πειθαρχίας και θα ξεκινήσει η συζήτηση και για τις άλλες αλλαγές».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48