search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:40
MENU CLOSE

Πρώτο βήμα για να χτίσουν συμμαχία Πούτιν – Ερντογάν – Η συνάντηση στην Αγ. Πετρούπολη κρίνει το μέλλον των ρωσοτουρκικών σχέσεων

08.08.2016 16:09
Πανηγυρίζει ο Ερντογάν για την απόφαση Πούτιν - Media

 

Στην Αγία Πετρούπολη μεταβαίνει την Τρίτη  ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν. Κάτι που θα γίνει για πρώτη φορά μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας τον περασμένο Νοέμβριο και την ένταση που είχε οδηγήσει σε ρήξη τις διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών.

Η συνάντηση της Τρίτης χαρακτηρίζεται από την τουρκική πλευρά ως το επόμενο βήμα στην επαναπροσέγγιση μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, κι ενδεχομένως για το χτίσιμο συμμαχίας, στο πλαίσιο της αποκατάστασης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών, που ξεκίνησε με τη “συγνώμη” του Ερνογάν προς τον Πούτιν τον περασμένο Ιούνιο. 

“Είναι ένα μήνυμα προς τους εταίρους της Τουρκίας ότι η χώρα μπορεί να έχει και εναλλακτικές στρατηγικές επιλογές” σημείωνε μιλώντας στο πρακτορείο Reuters πρώην Τούρκος διπλωμάτης.

«Θα είναι μία ιστορική επίσκεψη, μία νέα αρχή. Στις συνομιλίες με τον φίλο μου Βλαντίμιρ, πιστεύω, θα ανοίξει μία νέα σελίδα στις διμερείς σχέσεις. Οι χώρες μας έχουν πολλά να κάνουν μαζί», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Εντογάν σε αρχηγό κράτους μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουνίου πραγματοποιείται εν μέσω περιόδου έντασης της Τουρκίας με τη Δύση, με τον Τούρκο πρόεδρο να κριτικάρει τη στάση Αμερικανών και Ευρωπαίων ως προς το πραξικόπημα και να απειλεί ευθέως την Ευρώπη ότι δεν πρόκειται να εφαρμόσει τη συμφωνία για το προσφυγικό αν δεν προχωρήσει το ζήτημα της κατάργησης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 20:40