search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:11
MENU CLOSE

Μάνα είναι μόνο μία…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1930
18-08-2016
18.08.2016 03:00
pn1808mana.jpg

 

Κάποιοι υποστηρίζουν πως υπάρχει ένα κρυφό σχολειό που μαθαίνει στις μαμάδες τις ατάκες που λένε όλες τους: «Για τους γονείς το παιδί εί­ναι πάντα παιδί… Όταν θα γίνεις κι εσύ γονιός, θα καταλάβεις. Να βρεις έναν καλό άνθρωπο, να κάνεις οικογένεια. Ζακέτα να πάρεις!».

Για κάποιους άλλους, πάλι, οι φράσεις αυτές (η τελευταία χρησιμοποιεί­ται καθ’ υπερβολή) αποτελούν ανα­πόσπαστο κομμάτι του λεξιλογίου της «ελληνίδας μάνας». Και αυτής που βάζει σεμεδάκια πάνω στην τηλεόραση και της άλ­λης που δεν το κάνει. Η μητέρα του Γιουσέιν Μπολτ, η Τζένιφερ, ήρθε να ανατρέψει και τη μία και την άλλη θεωρία και να αποδείξει τε­λικά ότι «η μάνα είναι παντού ίδια», από την Ελλάδα ώς την Τζαμάικα.

Λίγες ώρες πριν το «παιδάκι» της – ναι, για τον ταχύτερο άνθρωπο στον κόσμο μιλάμε – μείνει στην ιστορία ως ο πρώτος ολυμπιονί­κης που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα σε τρεις διαδοχικές Ολυμπιάδες, η μητέρα του έσπευσε να δηλώσει στο… CΝΝ ότι «πρέπει να τακτοποιηθεί και να κάνει οικογέ­νεια».

Το είπε για να το ακούσει ο γιος της ή μή­πως για να στείλει μήνυμα στη σχέση που φέρεται να διατηρεί ο γιος της τα τελευταία δύο χρόνια και έχει καταφέρει να κρατήσει μυστι­κή; Κανείς δεν ξέρει.

Να το πάρει το κορίτσι…

Το γεγονός ότι ο 30χρονος ολυμπιονί­κης δήλωσε τον περασμένο μήνα στην «Telegraph» ότι όντως έχει σκεφτεί το ενδε­χόμενο να κάνει οικογένεια, αλλά ξέρει πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από την ηλικία των 35 ετών, μάλλον μικρή σημασία έχει για τη μαμά του. Και η δήλωση ότι «θέ­λει να βεβαιωθεί πως είναι όντως έτοιμος πριν δεσμευτεί σε έναν γάμο» αποτελεί μάλ­λον λεπτομέρεια.

«Ξέρω ότι θα ηρεμήσει, γιατί το έχει πει. Μου είπε πολλές φορές ότι πρόκειται να ξεκι­νήσει την οικογένειά του» ξεκαθάρισε η μαμά του στη συνέντευξη που παραχώρησε στέλ­νοντας το δικό της μήνυμα.

Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ εύχεται στη μαμά του «χρόνια πολλά» (και) μέσω Instagram για τη γιορτή της μητέρας και την πειράζει – ό­πως συνηθίζουν να κάνουν τα παιδιά με τη μαμά τους – λέγοντάς της δημόσια πως «όλοι ξέρουμε ότι δεν κληρονόμησε από εκείνη την ταχύτητα».

Ποστάρει στον λογαριασμό του φωτογρα­φίες με τα αδέλφια του και τους γονείς του από την κυριακάτικη χαλάρωση και ανεβάζει φωτογραφίες με το βαφτιστήρι του, το οποίο έγινε ενός έτους.

Ίσως αυτές να βάζουν ιδέες στη μαμά του, που δηλώνει χορτασμένη από μετάλλια και παγκόσμια και ολυμπιακά ρεκόρ και συνάμα υπερήφανη για όσα έχει καταφέρει ο γιος της στην καριέρα του.

Ως σωστή «μάνα κουκουβάγια» εξηγεί ότι μόλις ο Μπολτ αποσυρθεί από το άθλημα, «ο στίβος θα γίνει πραγματικά βαρετός. Θα ήθε­λα να γίνει πρεσβευτής του στίβου, γιατί θα βάλει λίγο περισσότερη διασκέδαση στο άθλημα» προσθέτει η μάνα που δεν μπορεί να φανταστεί τον κλασικό αθλητισμό χωρίς το παιδάκι της.

Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω, θυμάται: «Μια μέρα τον άφησα στο κρεβάτι και, όταν επέ­στρεψα, είχε σχεδόν πέσει». Τι είδους παιδί είναι;» αναρωτιόταν. «Από την ηλικία των δώδεκα ετών, ο Μπολτ ήταν ο γρηγορότερος στο σχολείο του. Ήταν πάντοτε στην κορυφή».

Η Τζένιφερ Μπολτ θα μπορούσε κάλλιστα να πρωταγωνιστεί σε όλες αυτές τις διαφημί­σεις που θέλουν μια σπουδαία μαμά να βρί­σκεται πίσω από κάθε αθλητή – καλό ή κακό – και να τον κάνει να πιστεύει στις δυνάμεις του. Ακόμη κι αν αυτή του ζητάει δημοσίως να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια. Είπα­με, μάνα είναι μόνο μία, από την Ελλάδα μέ­χρι την Τζαμάικα και το Ρίο, και βγαίνει στο ίδιο μοντέλο, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το παιδί της!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33