search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:48
MENU CLOSE

Παραιτήθηκε ο Αντώνης Κοτσακάς από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

14.06.2011 14:09
Παραιτήθηκε ο Αντώνης Κοτσακάς από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ - Media

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Αντώνης Κοτσακάς , παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «παραιτούμαι από το τέως ΠΑΣΟΚ. Δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Αντώνης Κοτσακάς , παραιτήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι «παραιτούμαι από το τέως ΠΑΣΟΚ. Δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Κοτσάκας έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό, στον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, για να εκφράσει την αντίθεση του στην πολιτική γραμμή που ακολουθείται, επισημαίνοντας πως «ως Έλληνας πολίτης αδυνατώ να υποστηρίξω μια τέτοια πολιτική».

Παράλληλα, τονίζει ότι παρά τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου πως θα προχωρούσε «με αυτούς που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα», δεν διευκρινίζει την κατεύθυνση και τον στόχο και τα συμπεράσματα από τα δείγματα γραφής δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Θέλω να παραμείνω συνεπής σε αρχές και αξίες που υπηρέτησα στην πολιτική μου διαδρομή». Συμπληρώνει εν συνεχεία ότι ανήκει σε αυτούς που υποστηρίζουν μεγάλες αλλαγές για να αντιμετωπιστεί το αύριο.

Επιπλέον, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση που υπέγραψε το Μνημόνιο χωρίς να έχει επικυρωθεί από την Βουλή, οδηγώντας την χώρα σε έμμεση «παραίτηση από το δικαίωμα κρατικής ασυλίας» ενώ τονίζει πως το τέως σοσιαλιστικό κίνημα «έχει μετατοπιστεί προς μια πιο συντηρητική πλευρά».

Στην επιστολή υπογραμμίζει ακόμα ότι «η υποτιθέμενη βοήθεια στη χώρα μας με τοκογλυφικούς όρους και με αποκλειστική χρήση των δανείων στην αποπληρωμή προηγουμένων χρεών θα μας βυθίζει όλο και πιο βαθιά στην κρίση χρέους όπως αποδεικνύεται με το Μνημόνιο 2 και όλα αυτά οδηγούν όχι μόνο σε περιορισμένη εθνική κυριαρχία, αλλά αλυσοδένουν και την χώρα για πολλές δεκαετίες στο άρμα του Ατλαντισμού».

Δηλώνει επίσης ότι δεν αποποιείται των ευθυνών του αλλά αντίθετα έχει απόλυτη επίγνωση, «τουλάχιστον μέχρι το 1996 καθώς από τότε», βρίσκεται σε διαρκή διαφωνία και αντιπαράθεση χωρίς αποτέλεσμα «με την ηγετική ομάδα του κόμματος, τόσο επί πρωθυπουργίας του κ. Σημίτη όσο και επί ηγεσίας του Γ. Παπανδρέου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:46