search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:24
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Αντί για γάμος… σφαγή

07.09.2016 12:20
ΠΑΣΟΚ- Ποτάμι: Αντί για γάμος... σφαγή - Media

Αντί για συνεργασία πόλεμος αιχμών και δηλώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού.

 

Αντί για συνεργασία πόλεμος αιχμών και δηλώσεων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Όπως φαίνεται το ναυάγιο είναι οριστικό, παρότι ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Παντελής Αβραμίδης που κατηγόρησε ευθέως τη Φώφη Γεννηματά, ότι “όπως κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, ονειρευόταν να κληρονομήσει το Ποτάμι” δηλώνει ότι η διαδικασία είναι ακόμη ζωντανή, ελάχιστοι πιστεύουν ότι θα υπάρξει ευτυχής κατάληξη. Η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μιλώντας στον Real FM κατηγόρησε – χωρίς να τον κατονομάσει – τον Σταύρο Θεοδωράκη για έλλειψη μπέσας και υπαινίχθηκε ότι έχει σχεδιασμούς συνεργασίας με την ΝΔ. ” Η κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται μπέσα. Για μένα αυτό είναι το πρώτο. Πίστη στο εγχείρημα και μπέσα. Κατ’ επανάληψη έχω πει ότι όπως λέει και ο ελληνικός λαός, όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει. Εμείς έχουμε βάλει πολύ νερό στο κρασί μας, έχουμε δεχτεί πάρα πολλά πράγματα, έχουμε κάνει υποχωρήσεις. Δεν έχουμε απαντήσει σε διαρροές και σε ένα σωρό κουβέντες που έχουν ακουστεί δεξιά και αριστερά όλο αυτό το τελευταίο διάστημα. Γιατί το εγχείρημα είναι πολύ μεγάλο, πολύ σημαντικό και αφορά τη χώρα. Δεν πρόκειται για προσωπικές φιλοδοξίες.

Πρόκειται για εθνική ανάγκη. Αλλά εδώ τελειώνει αυτή η συζήτηση. Ξεκαθαρίζει ο καθένας τη θέση του. Και απέναντι και στα στελέχη του. Υπάρχουν εκατοντάδες στελέχη που δούλεψαν στην Επιτροπή Διαλόγου τους προηγούμενους μήνες για να μπορέσει να υπάρξει ένα προγραμματικό πλαίσιο. Γιατί κανείς όταν ξεκινάει να συζητάει με άλλους όμορους χώρους, όπως πιστεύει, πρέπει να δει εάν υπάρχει πρώτα μια προγραμματική βάση στην οποία μπορεί να συμφωνήσει. Και δεν μπήκαμε στη μέση όλοι εμείς για να μην δημιουργήσουμε προβλήματα. Αφήσαμε τους ανθρώπους του χώρου να συζητήσουν και κατέληξαν. Και από τον Ιούλιο περιμένουμε να δούμε τις διαδικαστικές απόψεις του Ποταμιού. Και χθες είδαμε μια ανοιχτή επιστολή που λέει άλλα πράγματα. Είναι προφανές ότι κατευθύνονται στο να γίνουν συμπλήρωμα. Εμείς δεν θέλουμε να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της Ν.Δ. Γιατί αυτό δεν οδηγεί σε λύσεις και απαντήσεις για τον ελληνικό λαό” τόνισε χαρακτηριστικά. 

Σε απάντηση του ο Γραμματέας Οργανωτικού Παντελής Αβραμίδης απάντησε με έκδηλη επιθετικότητα: 

“Προφανώς όμως η κυρία Γεννηματά άλλα ονειρευόταν. Κληρονόμησε το ΠΑΣΟΚ, πίστεψε ότι μπορεί να κληρονομήσει και το Ποτάμι. Βολεύεται στην ασφάλεια των μηχανισμών της και δεν θέλει μια ανοιχτή αναμέτρηση στην κοινωνία. Με πολλούς υποψηφίους, νέα πρόσωπα και πολιτική αντιπαράθεση. Μια ανοιχτή διαδικασία σαν και αυτή που προτείνει το Ποτάμι, θα είναι το έναυσμα για να επιστρέψουν στη δράση δυνάμεις που δεν ήθελαν και δεν θέλουν τον παλαιοκομματισμό και τη μιζέρια.. Όσοι τορπιλίζουν το διάλογο στην τελική του φάση, απογοητεύουν τον προοδευτικό κόσμο. Παρ’ όλα αυτά εμείς θα επιμείνουμε. Οι 11 προτάσεις για τη σύσταση του νέου Κινήματος”

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 19:23