search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:16
MENU CLOSE

Τι συζήτησαν Μπουτάρης και Τζιτζικώστας με τον Τσίπρα (Video)

10.09.2016 12:44
20/2/2016 - Media

 

Όλα τα θέματα που απασχολούν τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή τέθηκαν επί τάπητος στο γεύμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Παρόντες στο γεύμα είναι οι υπουργοί Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Τσίπρας είπε ότι αποφάσισε να συζητήσουν σε ψαροταβέρνα για να είναι πιο άνετοι. Αμέσως μετά ο κ. Τζιτζικώστας τον ενημέρωσε για την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στο Άγιο Όρος και ο κ. Τσίπρας ζήτησε να μάθει πληροφορίες για το πως εξελίσσεται η κατάσταση. Πριν αρχίσει το γεύμα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είπε ότι θα θέσει στον πρωθυπουργό τρία ζητήματα. Το ένα αφορά το προσφυγικό, το δεύτερο τις υποδομές και το τρίτο τη συνεργασία της περιφέρειας με τα αρμόδια υπουργεία.

Ο κ. Μπουτάρης από την πλευρά του είπε ότι θα θέσει και αυτός το ζήτημα των υποδομών και του ΟΑΣΘ, ενώ εξέφρασε τη διαφωνία του με τη λειτουργία παραρτήματος του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντηση μαζί με τον κ. Μπουτάρη είναι και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

«Εποικοδομητική και ουσιαστική» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τη συζήτηση στο γεύμα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης τη χαρακτήρισε «πολύ θετική ενέργεια».

Το γεύμα στην ψαροταβέρνα «Μαϊάμι» της Καλαμαριάς κράτησε περίπου 100 λεπτά της ώρας και η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, ενώ υπήρξαν και αρκετές στιγμές με χιούμορ και πειράγματα ανάμεσα στον πρωθυπουργό, τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο. Καλό ήταν το κλίμα και ανάμεσα στους κ.κ. Τζιτζικώστα και Μπουτάρη, όπως φάνηκε και από τη σύντομη κουβέντα που είχαν μετά την ολοκλήρωση του γεύματος.

«Έθεσα μια σειρά ζητημάτων που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία. Κυρίως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, όπου επανέλαβα την πάγια θέση μου για αποσυμφόρηση της Κεντρικής Μακεδονίας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τζιτζικώστας και πρόσθεσε: «Το δεύτερο θέμα είχε να κάνει με τις υποδομές. Υποδομές μεγάλες της περιοχής μας οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν. Τον ενημέρωσα για τις πλημμύρες και τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών. Του ζήτησα την κατασκευή ενός παιδιατρικού νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη. Από τον πρωθυπουργό πήρα τη διαβεβαίωση ότι θα εξετάσει όλα τα θέματα που έθεσα. Μιλήσαμε για το μετρό, το λιμάνι, το αεροδρόμιο, την αναβάθμιση της ΔΕΘ».

«Ήταν ένα πάρα πολύ ωραίο γεύμα. Απολαύσαμε ψάρια από τις ωραίες θάλασσες της Χαλκιδικής και λαχανοσαλάτες από τους ωραίους λαχανόκηπους της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση ήταν για όλα τα θέματα που αφορούν την πόλη. Από το λιμάνι και τη σύνδεση με την εθνική οδό και από το αεροδρόμιο και τη σύνδεση με τον Αξιό και το Δούναβη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μπουτάρης και συνέχισε: «Από τέτοιες άτυπες συναντήσεις ποτέ δεν λύνεις θέματα. Απλώς θίγεις θέματα για να τα λύσεις. Αυτό που είναι καλό είναι ότι ο πρωθυπουργός φώναξε ουσιαστικά τον περιφερειάρχη και τον δήμαρχο του κεντρικού δήμου για μια στενή συνεργασία».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 23:11