search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:05
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η Κρήτη δεν εξαιρείται από τις υποχρεώσεις που έχει κάθε γωνιά της χώρας – Αυτό ισχύει και για το προσφυγικό

13.09.2016 15:44
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κρήτη δεν εξαιρείται από τις υποχρεώσεις που έχει κάθε γωνιά της χώρας - Αυτό ισχύει και για το προσφυγικό - Media

 

Την ανάγκη να υπάρχει συνεργασία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και της κυβέρνησης, σε πνεύμα αλληλοκατανόησης, με στόχο τη σωστή διαχείριση του προσφυγικού, επισημαίνει σε σημερινή της ανακοίνωση η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για το προσφυγικό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η Κρήτη, με όλες τις ιδιαιτερότητες του παραγωγικού της μοντέλου, δεν εξαιρείται, έτσι κι αλλιώς, από τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει κάθε γωνιά της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για την προσπάθεια διαχείρισης της τεράστιας προσφυγικής ροής που περνά από τη χώρα μας».

Στην ίδια ανακοίνωση, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει, ότι η φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη δεν θα γίνει με όρους κλειστών δομών, αλλά με τρόπους ανοιχτής φιλοξενίας (σπίτια και διαμερίσματα, ξενώνες ή ανοιχτά camps), υποστηρίζει ότι οι φωνές άρνησης δεν βοηθούν στην κατεύθυνση λύσης του προβλήματος και τονίζει την ανάγκη οι Δήμοι να παίξουν κομβικό ρόλο στην διαχείρισή του.

«Ο μέχρι τώρα σχεδιασμός αφορά ορθολογική κατανομή των προσφύγων σε όλο το νησί. Σε έναν τέτοια σχεδιασμό, με βάση πληθυσμιακά και χωροταξικά κριτήρια, θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν επικίνδυνο, να μιλάμε για διατάραξη οποιασδήποτε συνθήκης υγιεινής, ασφάλειας ή παραγωγής», αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που καλεί τους πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά τους σε υστερικές και ξενοφοβικές κραυγές και να επιδείξουν με τη στάση τους και τη δράση τους τα αισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού που δεδομένα έχουν».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 01:01