search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:49
MENU CLOSE

Τα απόρρητα ντοκουμέντα που βρήκαν οι Ρώσοι χάκερ – Με αυτά «ντοπάρονται» οι αδερφές Γουϊλιαμς (Photos)

13.09.2016 18:43
Τα απόρρητα ντοκουμέντα που βρήκαν οι Ρώσοι χάκερ - Με αυτά «ντοπάρονται» οι αδερφές Γουϊλιαμς (Photos) - Media

Από κορτικοστεροειδή μέχρι παράγωγα μορφίνης και πολλά ακόμα.

 

Πολλές πληροφορίες για τα σκευάσματα που παίρνουν, μεταξύ άλλων, και οι αδερφές Γουϊλιαμς έρχονται στο φως μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ομάδα χάκερ από την Ρωσία στα κεντρικά συστήματα δεδομένων της WADA.

Στις περισσότερες περιπτώσεις τα έγγραφα από ελέγχους ντόπινγκ και όχι μόνο προέρχονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όμως για τις δυο τενίστριες τα ντοκουμέντα έχουν να κάνουν με τα αμέσως προηγούμενα χρόνια.

Οι δυο Αμερικανίδες φαίνεται να δηλώνουν από πριν στα επίσημα έγγραφα της WADA τα σκευάσματα που λαμβάνουν, προκειμένου να διαπιστωθεί από τις ειδικές επιτροπές ότι είναι για ιατρική χρήση. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην πιάνονται ντοπέ από τους ελέγχους ντόπινγκ, αφού η χρήση των ουσιών θεωρείται, σύμφωνα με τους κανονισμούς, “δικαιολογημένη”.

Ωστόσο, μιλάμε για αρκετά “βαριές” ουσίες, οι οποίες σχετίζονται κυρίως με την γρήγορη αποκατάσταση και την θεραπεία από τραυματισμούς. Ναι μεν, δηλαδή, δεν πρόκειται για ανδρογόνα αναβολικά ή τα σκληρά διεγερτικά, που θεωρούνται κλασικό ντόπινγκ, ωστόσο εμμέσως πλην σαφώς, λόγω της γρήγορης αποκατάστασης, σχετίζονται με τις επιδόσεις και γι’ αυτό η WADA υποχρεώνει τους αθλητές να δηλώνουν τα σκευάσματα (που βρίσκονται στην γκρίζα ζώνη) εκ των προτέρων.   

Η χρήση σκευασμάτων είναι εκτεταμένη από τις δυο αθλήτριες και απομένει να φανεί, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, κατά πόσο είναι και δικαιολογημένη.

Ήδη, άλλωστε, η WADA έχει μπει στο στόχαστρο και για άλλες υποθέσεις που ήρθαν σήμερα στο φως (όπως της κορυφαίας γυμνάστριας Μπάιλς που φέρεται να λάμβανε… νομότυπα σκληρά ψυχοδιεγερτικά, παρόμοιας δράσης με τις αμεφαταμίνες).

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η γνησιότητα των οποίων δεν έχει αμφισβητηθεί ακόμα από κανέναν, οι αδερφές Γουίλιαμς φέρεται να έχουν κάνει χρήση αρκετών ουσιών όπως Formoterol (ανήκει στους β’ αγωνιστές), Oxycodone (οπιοειδές), Prednisone (κορτικοστεροειδές), Hydromorphone (παράγωγο της μορφίνης) κ.α. Μάλιστα, κάποια εξ’ αυτών φαίνεται να λαμβάνονται σε υψηλή δοσολογία και συχνότητα. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 21:49