search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:57
MENU CLOSE

Βυθίζεται και γέρνει πολυτελής ουρανοξύστης στο Σαν Φρανσίσκο

23.09.2016 18:54
Βυθίζεται και γέρνει πολυτελής ουρανοξύστης στο Σαν Φρανσίσκο - Media
 
Ο ουρανοξύστης Millenium Tower στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος κατασκευάστηκε πριν από μόλις οκτώ χρόνια, αποτελεί ένα από τα πλέον ακριβά και πολυτελή συγκροτήματα κατοικιών στην πόλη. Το κόστος των διαμερισμάτων ανέρχεται σε κάμποσα εκατομμύρια δολάρια και σε αυτά κατοικούν πλούσιοι και διάσημοι.
 
Και, ενδεχομένων, θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, καθώς διαπιστώθηκε ότι το 58όροφο κτίριο έχει… βυθιστεί κατά σχεδόν 41 εκατοστά και… γέρνει προς τα βορειοδυτικά κατά πέντε εκατοστά. Μάλιστα, ήδη οι πολιτικοί της πόλης έχουν κινητοποιηθεί και ζητούν να μάθουν γιατί ένα από τα πλέον ακριβά και εντυπωσιακά κτίρια του Σαν Φρανσίσκο έχει πάθει τέτοια ζημιά.
Για την ώρα, οι κατασκευαστές του κτιρίου κατηγορούν δημόσια υπηρεσία η οποία άνοιξε μια τεράστια τρύπα δίπλα στο κτίριο, προκειμένου να κατασκευάσει κέντρο μέσων μαζικής μεταφοράς. Από την πλευρά της, η υπηρεσία αποδίδει τα «βάσανα» του κτιρίου σε προβληματική κατασκευή που οδήγησε στη βύθιση του ουρανοξύστη.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία υποστηρίζει ότι τα θεμέλια του κτιρίου είναι απλώς τσιμεντένια πλάκα, η οποία δεν φθάνει ως το βράχο στο υπέδαφος. Παράλληλα, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αρχίσουν διορθώσεις στο κτίριο, προτού βρεθούν οι λόγοι της καθίζησης. Οι ιδιοκτήτες του κτιρίου εγγυώνται για την ασφάλειά του, όπως και των διπλανών κτιρίων, ωστόσο, ήδη κάτοικοι έχουν καταθέσει αγωγή ζητώντας από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη αποζημίωση 500 εκατομμυρίων δολαρίων. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:56