search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:13
MENU CLOSE

Γιλντιρίμ για Τσίπρα: Οπορτουνιστικές οι δηλώσεις του για τη Λωζάνη

01.10.2016 18:08
Συνεχίζεται το «αστυνομικό κράτος» στην Τουρκία: Ο Γιλντιρίμ προτείνει παράταση της κατάστασης εκτάτου ανάγκης - Media

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο Tουρκος Πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιριμ, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου της Τουρκίας, είπε πως θεωρεί τις δηλώσεις του Ελληνα Πρωθυπουργού για την Συνθήκη της Λωζανης «οπορτουνιστικές».

Επίσης ο κ.Γιλντιριμ επέκρινε τις δηλώσεις του Κεμάλ Κιλιστντάρογλου, επικεφαλή της τουρκικής αντιπολίτευσης, λέγοντας πως δεν θα κερδίσει τίποτα αναφορικά με όλα όσα δήλωσε για την Συνθήκη της Λωζάνης 

Χθες, ο Έλληνα Πρωθυπουργός ύστερα από την συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ είχε δηλώσει πως:  «η αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης που ρύθμισε ξεκάθαρα και οριστικά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το καθεστώς του Αιγαίου και των νησιών του, είναι επικίνδυνη, τόσο για τις σχέσεις των δύο χωρών μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου της Τουρκίας, κ. Ερντογάν και κατέληξε:

«Ανεξάρτητα από τις πραγματικές αιτίες που προκαλούν παρόμοιες δηλώσεις αμφισβήτησης της διεθνούς νομιμότητας, η Ελλάδα δεν πρόκειται να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε με συνέπεια και αποφασιστικότητα τον ρόλο της Ελλάδας, ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας σε μία εύθραυστη περιοχή. Ως χώρας που υπερασπίζεται σταθερά τα κυριαρχικά της δικαιώματα επί τη βάσει του διεθνούς δικαίου».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 12:11