search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:27
MENU CLOSE

Έρευνα: Το βρίσιμο σας κάνει πιο πειστικούς

05.10.2016 14:26
Έρευνα: Το βρίσιμο σας κάνει πιο πειστικούς - Media

 

Μια νέα έρευνα έρχεται να απενοχοποιήσει τους ανθρώπους που βρίζουν πολύ στην καθημερινότητά τους.

Μελέτες συγκλίνουν ότι το βρίσιμο, ανάλογα με τον τόπο και τον χρόνο, μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα και την πειστικότητα ενός μηνύματος.

Μια έρευνα του 2016 έδειξε ότι όταν η ήπια βρισιά «γ@μώτο» συμπεριλαμβανόταν στην έναρξη ή στο τέλος μιας πολιτικής ομιλίας, οι παρευρισκόμενοι επηρεάζονταν περισσότερο από το περιεχόμενο της ομιλίας.

Ωστόσο, το βρίσιμο δεν φαίνεται να έχει καμία επίδραση στην αξιοπιστία του ομιλητή.

Μια παρόμοια έρευνα το 2014 έδειξε το αντίθετο, δηλαδή, κατά την διάρκεια της ανάγνωσης μιας ανάρτησης σε blog ενός υποτιθέμενου πολιτικού, μια ανάρτηση με βρισιές βελτίωσε την άποψη των ανθρώπων για τον συγγραφέα. Αλλά όταν αναγνώστες ρωτήθηκαν, απάντησαν ότι δεν άλλαξε η πιθανότητα να ψηφίσουν τον πολιτικό.

Οι ερευνητές υπέθεσαν ότι αυτό οφειλόταν στο άτυπο πλαίσιο ενός blog στο ίντερνετ, το βρίσιμο γινόταν πιο αποδεκτό σε μια ανεπίσημη πλατφόρμα. Για παράδειγμα, οι χρήστες του Twitter βρίζουν κατά 64% περισσότερο απ’ ότι στην καθημερινότητά τους.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το βρίσιμο είναι σημάδι υψηλής ευφυΐας που σημαίνει ότι οι πιο πειστικοί άνθρωποι διατίθενται περισσότερο να βρίσουν.

Έτσι κι αλλιώς το να προσθέτει κάποιος λίγο περισσότερο πάθος στα λόγια του κάνει τους γύρω του να τον παρακολουθούν με περισσότερη προσοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23