search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:41
MENU CLOSE

Συνεργασία Ελλάδας και Αρμενίας σε θέματα ισότητας των φύλων

13.10.2016 09:16
Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους - Media

 

Συνάντηση με τον Πρέσβη της Αρμενίας, Fadey Charchoghlyan, πραγματοποίησε την Τετάρτη  12/10/2016, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

Η συνάντηση,  που έλαβε χώρα στα γραφεία της ΓΓΙΦ, αποτέλεσε  πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα, με σκοπό την ενεργοποίηση του κεφαλαίου για θέματα δικαιωμάτων των γυναικών και ισότητας των φύλων του (από 4 Μαρτίου 2016) Πρωτοκόλλου Διμερούς Συνεργασίας Ελλάδας και Αρμενίας.

Η Γενική Γραμματέας παρουσίασε τους βασικούς άξονες της πολιτικής της Γραμματείας  και υπογράμμισε τη δέσμευση της ελληνικής πλευράς για πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, με απώτερο στόχο την αναβάθμιση της θέσης των γυναικών και την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Αρμενίας αναφέρθηκε στους ιστορικούς δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και τον αρμενικό λαό. Ταυτόχρονα, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι από τη συνεργασία των δύο χωρών αναμένεται να προκύψουν μόνο οφέλη σε θέματα ισότητας των φύλων.

Σε κλίμα ιδιαίτερα εποικοδομητικό, η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τον καθορισμό του πλαισίου για τα επόμενα βήματα τόσο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όσο και της αρμένικης πλευράς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:39