search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:44
MENU CLOSE

Πέρασε με 2-0 από τη Ν. Σμύρνη ο Ολυμπιακός, ένταση πριν τη λήξη

15.10.2016 19:36
Πέρασε με 2-0 από τη Ν. Σμύρνη ο Ολυμπιακός, ένταση πριν τη λήξη - Media

 

Σε ένα ματς σκληρό ματς, με πολύ ένταση και δύο αποβολές, ο Ολυμπιακός με γκολ των Μποτία (15′) και Μιλιβόγεβιτς (64′), έφυγε νικητής από τη Νέα Σμύρνη επικρατώντας με σκορ 2-0 του Πανιωνίου.

Ο Πανιώνιος υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League, με τις δύο ομάδες να μπαίνουν στην αναμέτρηση έχοντας ίδιο ρεκόρ (3 νίκες και 1 ήττα) και βαθμούς (9) στην κατάταξη του πρωταθλήματος.

Παρά τον βαθμό δυσκολίας που έκρυβε το παιχνίδι, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη και την φιλοσοφία της ομάδας του, ενώ επέλεξε τον Γκιοατά για να καλύψει το κενό του Ρισβάνη.

Αναμενόμενο μεν, ωστόσο ούτε ο Πάουλο Μπέντο επιφύλαξε εκπλήξεις σε επίπεδο τακτικής, προτιμώντας τον Μαρίν για να καλύψει το κενό του τραυματία Φορτούνη, όπως και τον Ρέτσο αντί του Ντε λα Μπέγια.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο με καλό ρυθμό αλλά ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, οι ομάδες πήγαν αποδυτήρια με τον Ολυμπιακό να έχει ένα μίνιμουμ προβάδισμα μετά το τέρμα του Μποτία από το 15ο λεπτό.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν γεμάτο νεύρα, είχε πολλές διακοπές, δύο αποβολές και ένα ακόμη γκολ για τον Ολυμπιακό, που με την καταπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς έφυγε νικητής με σκορ 2-0 από τη Νέα Σμύρνη.

Νικητής στα σημεία ο Ολυμπιακός

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Βλάχος, Γκιοατά, Οικονόμου, Σιώπης, Κόρμπος (88′ Ενγκόγκ), Μασούρας (68′ Ολαϊτάν), Μασούντ, Φούντας, Ανσαριφάρντ.

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μαρτίνς, Σεμπά (78′ Βιάνα), Ελιουνούσι, Μαρίν (65′ Ντομίνγκες), Ιντέγε (90+1′ Καμπιάσο).

Ικανοποιητικό ρυθμό με ένταση είχε το παιχνίδι των δύο ομάδων στο πρώτο μέρος. Ο Πανιώνιος ήθελε κυρίως να ελέγχει τους χώρους προς την περιοχή του Γιαννιώτη και να μην αφήνει περιθώρια δράσης στους “ερυθρόλευκους”. Με την μπάλα στα πόδια τους, οι γηπεδούχοι έψαχναν την γρήγορη μετάβαση προς την επίθεση, προσπαθώντας να εκμεταλλευθούν τα όποια κενά στα νώτα της αντίπαλης άμυνας.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του επιχειρούσε να πάει το παιχνίδι στον ρυθμό που τον βόλευε, με κατοχή της μπάλας και σίγουρες μεταβιβάσεις, αποφεύγοντας τα λάθη που θα έδιναν το δικαίωμα κόντρα επίθεσης στους “κυανέρυθρους”. Ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα επιχειρούσε ο Ολυμπιακός, που του έλειψε το κάθετο παιχνίδι.

Απείλησε πρώτος ο Πανιώνιος

Οι γηπεδούχοι πρώτοι έφτασαν κοντά σε ένα γκολ, όταν στο 4ο λεπτό, από οριακή θέση οφσάιντ, ο Ανσαριφάρντ βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ όμως τον σταμάτησε ο Καπίνο. Κακή η αντίδραση της άμυνας, έστω και αν ο Ιρανός ήταν εκτεθειμένος στο ξεκίνημα της φάσης, ωστόσο η… ζημιά περιορίστηκε απλά σε ένα κερδισμένο κόρνερ για τον Πανιώνιο.

Στο 14ο λεπτό οι “κυανέρυθροι” θα είχαν την ευκαιρία να απειλήσουν ξανά, όμως ο Ανσαριφάρντ υποδείχθηκε λανθασμένα εκτός θέσης. Δεύτερη λάθος υπόδειξη από τον επόπτη Βερρή, που σε αντίθεση με το 4ο λεπτό, αυτή τη φορά δεν άφησε τη φάση να εξελιχθεί.

Λύση από αέρος

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν να δημιουργήσει σε κανονική ροή αγώνα, όμως βρήκε τη λύση μέσα από μια στημένη φάση. Στο 15′ ο Μαρίν εκτέλεσε ένα κόρνερ από δεξιά και ο Μποτία (τον έχασε ο Μασούρας) με κεφαλιά – οβίδα νίκησε τον Γιαννιώτη ανοίγοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.

Επεσε ο ρυθμός

Μετά το τέρμα του Ολυμπιακού και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάποια αξιοσημείωτη φάση μπροστά από τις δύο εστίες. Ο ρυθμός έπεσε, ο Πανιώνιος πίεσε στο τελευταίο πεντάλεπτο αλλά χωρίς να βρεθεί σε θέση βολής και πηγαίνοντας στην ανάπαυλα η κατοχή μπάλας ήταν 43% – 57% για τους Πειραιώτες.

Η φάση του 34′

Από τον πάγκο του Πανιωνίου αποβλήθηκε ο Νίκος Ζαμάνης για διαμαρτυρίες προς τον ρέφερι Λαμπρόπουλο, κυρίως για το φάουλ του Ρέτσου στον Φούντα στο 34ο λεπτό. Ζήτησαν δεύτερη κίτρινη στον αμυντικό του Ολυμπιακού οι γηπεδούχοι, με τον Ρέτσο να βρίσκει στο πρόσωπο τον αντίπαλο του προσπαθώντας να προστατέψει την μπάλα, χωρίς να έχει πρόθεση να τον χτυπήσει.

Εκτέλεση… Πίρλο από τον Μιλιβόγεβιτς

Το πρώτο τέταρτο του δεύτερου ημιχρόνου κύλησε μάλλον ανιαρά. Με δυνατές προσωπικές μονομαχίες, κάμποσα φάουλ και άλλα τόσα λάθη. Η πρώτη πραγματική ευκαιρία σημειώθηκε στο 60ο λεπτό, όταν ο Ελιουνούσι είδε την τρομερή κούρσα του Ρέτσου, τον βρήκε υποδειγματικά στο δεύτερο δοκάρι αλλά το πλασέ του 18χρονου μπακ πάνω στην κίνηση έφυγε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Γιαννιώτη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το δεύτερο γκολ του αγώνα, ξανά για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Στο ύψος της μεγάλης περιοχής και προς τα αριστερά, ο Μιλιβόγεβιτς στάθηκε πάνω από την μπάλα και με μια εκτέλεσε αλά… Πίρλο δεν άφησε περιθώρια στον Γιαννιώτη, που παρά την προσπάθεια του, δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Με δέκα ο Ολυμπιακός

Στο 72ο λεπτό ο Ντομίνγκες έψαξε την κίνηση του Φιγκέιρας, που δεν βρήκε την μπάλα και αυτή με την πορεία που είχε κατέληξε στο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ρέτσος έδιωξε την μπάλα και συγκρούστηκε με τον Φούντα, ο Λαμπρόπουλος θεώρησε επικίνδυνο το παίξιμο του μπακ των Πειραιωτών και τον απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη.

Άναψαν τα αίματα

Στο 78′ απειλήθηκε σύρραξη αλλά με την επέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. Πήρε σωστή κίτρινη ο Ντομίνγκες, λανθασμένα ο Φούντας (που είχε πυροσβεστικό ρόλο) και γλίτωσε την δεύτερη – κίτρινη αποβολή ο Μασούντ, που αρχικά έριξε μια “πονηρή” στον Ντομίνγκες και εν συνεχεία προσποιήθηκε χτύπημα από τον Αργεντίνο.

Με δέκα παίκτες έμεινε και ο Πανιώνιος στο 88ο λεπτό, όταν ο Λαμπρόπουλος έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και τον δρόμο για τα αποδυτήρια στον Βλάχο, μετά από κράτημα στον Ντομίνγκες.

 

Πηγή: sport24.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:41