search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:31
MENU CLOSE

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ προς Φίλη: Πάρε πίσω την εγκύκλιο για την απαλλαγή από τα Θρησκευτικά

25.10.2016 17:40
Φίλης: Η επιλογή Πολύδωρα ήταν επιλογή συννενόησης με τη Δεξιά - Media
 
Την απόσυρση της εγκυκλίου της ΝΔ για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών ζητούν με ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Στην ερώτησή τους, οι βουλευτές επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «με την εγκύκλιο αυτή εισάγεται η ομολογία πίστης ανηλίκου και εμμέσως και των γονέων του, μια διαδικασία που αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα» (καθώς η εγκύκλιος προβλέπει ότι για να υπάρξει απαλλαγή «πρέπει να δηλωθεί στην υπεύθυνη δήλωση απαλλαγής ότι ο μαθητής «δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος και εξ αυτού επικαλείται λόγους θρησκευτικής συνείδησης»).
 
Παράλληλα, τονίζουν ότι «η εν λόγω εγκύκλιος καθιερώνει διακρίσεις ανάμεσα στον σχολικό πληθυσμό, διακρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις η /και περιθωριοποίηση όσων επιλέγουν να μην παρακολουθήσουν ένα ομολογιακό μάθημα, όπως είναι μέχρι τώρα το μάθημα των Θρησκευτικών».
 
Οι εννέα υπογράφοντες βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Παιδείας «ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει ώστε να αρθεί η αντισυνταγματική εγκύκλιος;» και αν «θα δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου που οριζόταν με την παρούσα εγκύκλιο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:29