search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:11
MENU CLOSE

Σπουδαία ανακάλυψη: Επιστήμονες εντόπισαν το πρώτο έμβρυο καρχαρία με δυο κεφάλια (Photo)

26.10.2016 06:07
Σπουδαία ανακάλυψη: Επιστήμονες εντόπισαν το πρώτο έμβρυο καρχαρία με δυο κεφάλια (Photo) - Media

Μια σπουδαία ανακάλυψη έκαναν επιστήμονες οι οποίοι εντόπισαν τον πρώτο δικέφαλο καρχαρία, ανάμεσα σε είδη καρχαριών που γεννούν αυγά.  Το έμβρυο καρχαρία, που τώρα βρίσκεται σε ισπανικό εργαστήριο, έχει μάλιστα έχει δύο καρδιές, δυο στομάχια και δύο συκώτια.

Το καρχαρία ανακαλύφθηκε μεταξύ 797 εμβρύων που προορίζονταν για καρδιαγγειακές μελέτες. Τα γονιμοποιημένα αυγά είχαν συλλεχθεί από ενήλικο θηλυκό καρχαρία στη δυτική Μεσόγειο μεταξύ 2005-2011 (Απρίλιο και Μάιο). Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε εργαστήριο στο Ισπανικό Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας.

 

Αν και υπάρχουν παραδείγματα προηγούμενων εμβρύων καρχαρία με δυο κεφάλια, οι επιστήμονες πιστεύουν πως πρόκειται για τον πρώτο δικέφαλο καρχαρία της οικογένειας Galeus atlanticus.  Θεωρούν ακόμα πως η παραμόρφωση αυτή είναι αποτέλεσμα διαστρέβλωσης του DNA, η οποία ελπίζουν να τους δώσει περισσότερες πληροφορίες για το είδος..

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15