search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:21
MENU CLOSE

Κάνει πίσω το ΔΝΤ για τα μέτρα για το χρέος – Ζητά μόνο συμφωνία για τύπο και εύρος

10.11.2016 16:14
«Ουδέν σχόλιον» από το ΔΝΤ για τις δηλώσεις Δραγασάκη - Θα «μιλήσει» τον Μάρτιο - Media
 
Οπισθοχωρεί, κατά τα φαινόμενα, το ΔΝΤ στην απαίτησή του για τα «εδώ-και-τώρα» μέτρα ελάφρυνσης του δημοσίου χρέους της Ελλάδας, ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας.
 
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, «είμαστε ανοικτοί να συζητήσουμε τα νέα μέτρα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο Eurogroup για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Η ελάφρυνση χρέους δεν είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί προκαταβολικά, αλλά υπάρχει ανάγκη να εξηγήσουμε στο Εκτελεστικό μας Συμβούλιο το τύπο και το εύρος των μέτρων ελάφρυνσης που θα εφαρμοστούν».
 
Ο κ. Ράις υπογράμμισε ότι «δουλεύουμε με τις ελληνικές αρχές και τους ευρωπαίους για ένα πρόγραμμα στο οποίο θα βγαίνουν οι αριθμοί», προσθέτοντας ότι το ΔΝΤ ζητά ισχυρές πολιτικές στις μεταρρυθμίσεις και ελάφρυνση χρέους και εξηγώντας ότι όταν αυτά υπάρξουν, τότε το πρόγραμμα θα συζητηθεί στη διοίκηση του Ταμείου.
 
Κατά τον Τζέρι Ράις, το ΔΝΤ δεν έχει «κλειστό» χρονοδιάγραμμα για την παραπάνω διαδικασία, αλλά επιθυμεί να ολοκληρωθεί σύντομα και επανέλαβε ότι το Ταμείο επιθυμεί ως στόχο του προγράμματος πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ, εξηγώντας ότι η μείωση του χρέους μειώνει και την ανάγκη για νέα μέτρα. «Όταν πάμε στο Δ.Σ. θέλουμε θα έχουμε ένα πρόγραμμα που θα βγαίνουν οι αριθμοί», επανέλαβε.
 
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ σημείωσε ότι «η μείωση χρέους δεν χρειάζεται να γίνει προκαταβολικά και μπορεί να γίνει υπό τον όρο ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της στις μεταρρυθμίσεις», ενώ ανακοίνωσε ότι τον Δεκέμβριο θα παρουσιαστεί η έκθεση για την Ελλάδα, στην οποία θα υπάρχει και η έκθεση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:20