search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 04:03
MENU CLOSE

Η γυναίκα που είναι αλλεργική σε όλα – Και στον σύζυγό της

19.11.2016 15:19
Η γυναίκα που είναι αλλεργική σε όλα - Και στον σύζυγό της - Media

 

Μια 29χρονη γυναίκα από τις ΗΠΑ, η Τζοάννα Γουάτκινς, είναι αλλεργική κυριολεκτικά σε όλα.

Ζούσε στο υπνοδωμάτιό της για έναν χρόνο. Επειδή είναι αλλεργική στη σκόνη, στο φαγητό, τα χημικά και άλλα τόσα πράγματα, ο σύζυγός της Σκοτ σφράγισε τα παράθυρα του υπνοδωματίου για να μην μπαίνει καθόλου φως και τύλιξε τα πάντα με πλαστικό περίβλημα.

Επιπλέον, η Τζοάννα είναι αλλεργική στις περισσότερες ανθρώπινες μυρωδιές, μεταξύ αυτών και του συζύγου της. Ο Σκοτ δεν μπορεί να αγκαλιάσει την σύζυγό του χωρίς να την τραυματίσει, οπότε κοιμάται σε ένα άλλο δωμάτιο.

Η Τζοάννα πάσχει από το σύνδρομο ενεργοποίησης των μαστοκυττάρων και η πάθησή της  διαγνώστηκε σωστά αφού περισσότεροι από 30 γιατροί απέτυχαν να βρουν ποιο ήταν το πρόβλημα.

Τα μαστοκύτταρα είναι ένα είδος λευκών αιμοσφαιρίων που εκκρίνουν χημικές ουσίες στο σώμα μας για να ελέγχουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Αλλά τα μαστοκύτταρα της Τζοάννα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε και απελευθερώνουν ουσίες σε λάθος στιγμή και σε λάθος μέρη του σώματος.

Μόνη της στο δωμάτιό της, η Τζοάννα τουλάχιστον χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να περνάει τον χρόνο της. Η μόνη φορά που η Τζοάννα φεύγει από το υπνοδωμάτιό της είναι για να επισκεφτεί τον γιατρό της κι αυτό είναι πραγματικά οδυνηρό.

«Όταν ανοίγει η πόρτα, το αισθάνομαι. Το σώμα μου μπαίνει σε λειτουργία επίθεσης. Είναι σαν να πολεμά τον εαυτό μου. Ο λαιμός μου σφίγγει αυτόματα.

Υπάρχουν πολύ λίγα τρόφιμα που μπορεί να καταναλώσει η Τζοάννα κι αυτά είναι κρέας αρνιού, ένα συγκεκριμένο είδος βόειου κρέατος, αγγούρια και καρότα. Κάθε μέρα ο Σκοτ ξοδεύει ώρες για την προετοιμασία του γεύματός της, το οποίο είναι ίδιο εδώ και ένα χρόνο.

«Θα μπορούσα να παραπονιέμαι γι’ αυτό είτε να μην το θέλω και υπάρχουν στιγμές φυσικά δεν το θέλουμε, αλλά είναι αυτό που έχουμε και αισθανόμαστε ότι δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει καλύτερα άτομα γύρω μας από αυτούς που είναι ήδη», δήλωσε ο Σκοτ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50