search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Έκοψε το βραχιολάκι και «πέταξε» προς την ελευθερία

20.11.2016 18:17
Γερμανός υπ.Δικαιοσύνης: Βραχιολάκι  στους μετανάστες κρίνονται «επικίνδυνοι» - Media

 

Προβληματισμός σε δικαστικές και διωκτικές αρχές με την πρώτη απόδραση κρατουμένου υπό καθεστώς ηλεκτρονικής επιτήρησης, στην Ελλάδα. Προφυλακισμένη για το σκάνδαλο της ENERGA η γυναίκα – δραπέτης.

Το μέτρο του ηλεκτρονικού βραχιολιού επιτήρησης διαφημίστηκε από την Πολιτεία ως το όπλο της δικαιοσύνης για την αποσυμφόρηση των ελληνικών φυλακών και της πιο ανθρώπινης κράτησης όσων φυλακισμένων αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας ή είχαν καταδικαστεί για οικονομικά και άλλα αντίστοιχου περιεχομένου εγκλήματα.

Χαρακτηρίστηκε δε απαραβίαστο ! Από το περασμένο Σάββατο όμως η ελληνική αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του πρώτου δραπέτη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι !

Μάλιστα, πρόκειται για μια 43χρονη καταδικασμένη για το πολύκροτο σκάνδαλο της εταιρείας παροχής ηλεκτρικής ενέργειας ΕΝΕRGA η οποία τελούσε υπό κατ΄ περιορισμό στην Ομόνοια, με ηλεκτρονική παρακολούθηση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το Σάββατο στις 18:58 το απόγευμα στο κέντρο επιχειρήσεων της συμβασιούχου εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που παρέχει το βραχιόλι επιτήρησης, πήρε σήμα ότι η κρατούμενη βγήκε από το σπίτι της, παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους.

Με καθυστέρηση λίγων λεπτών, όπως υποστηρίζουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ενημερώθηκε η Άμεση Δράση και ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό της 43χρονης.

Εννέα λεπτά αργότερα, στις 19:07 το βραχιόλι έδωσε και δεύτερο σήμα. Αυτή τη φορά στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Όμως, όταν το περιπολικό έφθασε στο σημείο οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο το βραχιολάκι, Η 43χρονη κρατούμενη είχε γίνει καπνός, προκαλώντας έναν νέο πονοκέφαλο στις διωκτικές και δικαστικές αρχές, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του μέτρου.

Όπως έγινε γνωστό η κρατουμένη την περασμένη Παρασκευή είχε ανανεώσει το καθεστώς της ηλεκτρονικής κάθειρξης για έξι ακόμα μήνες. Αποδείχθηκε όμως ότι κάτι άλλο είχε σχεδιάσει στο μυαλό της και το έκανε πράξη μέσα σε λίγες ώρες, με τη βοήθεια κάποιου ή κάποιων συνεργών οι οποίοι τη φυγάδευσαν, μετά από την απόδραση της.

Η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού βραχιολιού ξεκίνησε το Μάϊο του ΄15 με στόχο να εφαρμοστεί αρχικά σε 250 κρατούμενους.

Σήμερα, στην Ελλάδα άλλοι τέσσερις κρατούμενοι κάνουν χρήση του μέτρου που κοστίζει 3.000 ευρώ το κάθε βραχιόλι και ο φυλακισμένος υποχρεώνεται να καλύπτει το καθημερινό κόστος χρήσης του που ανέρχεται σε 12, 5 ευρώ ημερησίως.

Πρόκειται για άλλο ένα πρώην στέλεχος της εταιρείας ΕΝΕRGA, έναν άνδρα στη Θεσσαλονίκη και δύο νεαρούς φοιτητές.

Ο ένας από τους δύο είναι ο Νίκος Ρωμανός, καταδικασμένος για συμμετοχή στην ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας στο Βελβεντό Κοζάνης, ο οποίος παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του στα ΤΕΙ της Αθήνας, φορώντας το βραχιόλι επιτήρησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:22