search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:59
MENU CLOSE

Πλειστηριασμοί για το 15% των «κόκκινων» δανείων

24.11.2016 17:42
Νέος Πτωχευτικός: Χωρίς όριο ο πλειστηριασμός περιουσιακών στοιχείων εταιρειών  - Media

 

Οι τράπεζες έχουν δεσμευτεί, με βάση τα προγράμματα που έχουν καταθέσει, να προχωρήσουν μέχρι το 2019 σε σημαντική μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων των δανείων τους (στεγαστικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά), που ανέρχονται σε 108 δισ. ευρώ. 

Στην τριετία δηλαδή έχει σχεδιαστεί η μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων κατά περίπου 40%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του γενικού διευθυντή της στρατηγικής του Recovery Banking Unit του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς Ευάγγελου Κάββαλου, που διατύπωσε σήμερα στο συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Πληροφορικής και της ΕΕΔΕ, αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί κατά 35%-40% μέσω ρυθμίσεων των δανείων, κατά 30% με πωλήσεις, διαγραφές, «κουρέματα» δανείων που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους, κατά 15% με πλειστηριασμούς, κατά 10% από εισπράξεις και από αποσβέσεις δανείων και κατά 5% από φυσιολογική βελτίωση ορισμένων δανείων.

Όπως ανέφερε ο Κάββαλος, η παρακολούθηση της επίτευξης των στόχων που έχουν τεθεί θα γίνεται με τις αρμόδιες εποπτικές αρχές και τις τράπεζες σε μηνιαία βάση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:57