12/07/2020 06:27:20

Μέγαρο Μαξίμου: Αισιοδοξία για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup

Μέγαρο Μαξίμου: Αισιοδοξία για πολιτική συμφωνία στο Eurogroup - Media

 

Την αισιοδοξία τους για την επίτευξη πολιτικής συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου εκφράζουν κύκλοι του Μαξίμου, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως οι εκλογές θα γίνουν το 2019 και τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας στην πρόσφατη ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ περιέγραψε τι θα συνέβαινε στη χώρα αν δεχόταν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές. 

“Δουλεύουμε σκληρά για να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Τα μόνα αγκάθια που έχουν μείνει είναι τα εργασιακά και το δημοσιονομικό, στα οποία γίνονται εντατικές συζητήσεις” σημειώνουν κυβερνητικές πηγές. Τονίζουν μάλιστα πως “μέχρι τις 5/12 έχουμε τα νομοσχέδια που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής. Στο Eurogroup θα συμφωνηθεί το χρονοδιάγραμμα, εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία υπάρχει πιθανότητα να έρθουν κι άλλα νομοσχέδια μέχρι το τέλος του χρόνου. Το να υπάρξει πολιτική συμφωνία σημαίνει από την πλευρά της κυβέρνησης να έρθουν τα prioractions. Εφόσον υπάρξει πολιτική συμφωνία θα γίνει ότι και με τη συμφωνία του Μαΐου”. 

Για το ζήτημα του χρέους οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφερε πως “υπάρχει πιθανότητα να συζητηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ενώ τα βραχυπρόθεσμα που θα συζητηθούν στις 5 Δεκεμβρίου έχουν ιδιαιτέρως θετικό πρόσημο για την Ελλάδα”. 

Σχετικά με την συζήτηση περι εκλογών που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως “Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε στην κοινοβουλευτική ομάδα τι ακριβώς θα συνέβαινε στη χώρα αν έκανε δεκτό το αίτημα του Μητσοτάκη για εκλογές. Για εμάς ισχύει ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2019, το είπε ο πρωθυπουργός στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο”. Και ανέφεραν χαρακτηριστικά πως “θα ήταν καλό να ερωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης αν θα ήθελε να παραιτηθεί αύριο ο πρωθυπουργός και να οδηγηθεί χη ώρα σε εκλογές εν μέσω της διαπραγμάτευσης για να δούμε τι είναι αυτό που εννοεί όταν λέει να φύγουν το συντομότερο δυνατό και ότι κάνουν κακό στη χώρα”… 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.