search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:29
MENU CLOSE

Σοκ στη Βρετανία: Εκατοντάδες αστυνομικοί κατηγορούμενοι για κατάχρηση εξουσίας και σεξουαλική εκμετάλλευση

08.12.2016 18:39
Σε συνεχή έξαρση η αστυνομική βία στην Ελλάδα - Media
 
Περισσότεροι από 300 αστυνομικοί κατηγορούνται ότι μέσα σε διάστημα δύο χρόνων άσκησαν κατάχρηση εξουσίας για σεξουαλικά οφέλη, σύμφωνα με έκθεση-σοκ ανεξάρτητων αρχών στη Βρετανία, η οποία συντάχθηκε μετά από πρωτοβουλία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.
 
Σύμφωνα με τον Independent, o επικεφαλής των ερευνών, μάλιστα, δήλωσε ότι το πρόβλημα πιθανόν να είναι ακόμα μεγαλύτερο απ’ όσο τα αρχικά νούμερα των καταγγελιών δείχνουν, ενώ αποκάλυψε ότι σε πολλές περιπτώσεις τα αστυνομικά τμήματα που ελέγχθηκαν δεν είχαν τη διάθεση ή και τη δυνατότητα να κατανοήσουν το πρόβλημα και να συνεργαστούν με τις ελεγκτικές αρχές.
 
Η έρευνα επικεντρώθηκε σε 436 καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση από αστυνομικούς και αφορούσε σε 334 αστυνομικούς. Στα συμπεράσματα αποκαλύπτεται ότι θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έπεσαν ακόμα και γυναίκες που είχαν καταγγείλει ενδοοικογενειακή βία ή άτομα που είχαν πρόβλημα με τα ναρκωτικά ή το αλκοόλ, δηλαδή, τα πιο ευάλωτα άτομα που είχαν ανάγκη της προστασίας της αστυνομίας.
 
Ο επικεφαλής των ερευνών τόνισε ότι η συγκεκριμένη κατάχρηση εξουσίας είναι «η χειρότερη μορφή διαφθοράς» στο αστυνομικό σώμα της Βρετανίας, σημειώνοντας ότι λιγότερες από τις μισές καταγγελίες προωθήθηκαν στην Επιτροπή Παραπόνων της αστυνομίας.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:29