search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:47
MENU CLOSE

Αινιγματικό το Κρεμλίνο: «Πάγωσαν» όλες οι επικοινωνίες με τις ΗΠΑ – Η αντίδραση των Αμερικανών

21.12.2016 21:38
Αινιγματικό το Κρεμλίνο: «Πάγωσαν» όλες οι επικοινωνίες με τις ΗΠΑ - Η αντίδραση των Αμερικανών - Media

 

Σχεδόν όλοι οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ έχουν «παγώσει», λέει το Κρεμλίνο, αλλά η Ουάσινγκτον έχει διαφορετική άποψη.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, σύμφωνα με το RIA, ότι «Σχεδόν κάθε επίπεδο διαλόγου με τις ΗΠΑ έχει ”παγώσει”. Δεν επικοινωνούμε μεταξύ μας ή αν το κάνουμε είναι ελάχιστα». Ομως, η Ουάσινγκτον δήλωσε άγνοια για κάτι τέτοιο.

«Είναι δύσκολο να ξέρουμε ακριβώς τι σημαίνει αυτή η δήλωση», σχολίασε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, σε email του προς το Reuters. «Η διπλωματική εμπλοκή με τη Ρωσία συνεχίζεται σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Είναι γνωστό ότι έχουμε σημαντικές διαφορές με τη Μόσχα σε κάποια από αυτά τα ζητήματα, αλλά δεν έχει υπάρξει διακοπή στον διάλογο», πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Κίρμπι έφερε ως παράδειγμα ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του, Σεργκέι Λαβρόφ, επικοινώνησαν τηλεφωνικά την Τρίτη, με θέμα την κατάσταση στη Συρία.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι έκανε τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του στο ρωσικό υπουργείο Αμυνας, για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις αεροπορικές επιχειρήσεις των δύο χωρών στη Συρία. Τέτοιες συζητήσεις, αναφέρει το Reuters, γίνονται σε τακτική βάση, καθώς τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη κάνουν καθημερινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15