search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:56
MENU CLOSE

Σοκ: Εφαρμογή για κινητά «σκοτώνει» την ιδιωτική ζωή…

22.12.2016 14:44
«Μεγάλος αδερφός» στη Γαλλία – Φόβοι ότι οι κάμερες της αστυνομίας θα παρακολουθούν ποιος φοράει και ποιος όχι μάσκα και θα τον συλλαμβάνουν  - Media

 

Μέχρι τώρα τέτοιου είδους εφαρμογές εμφανίζονταν είτε σε κατασκοπικές ταινίες είτε σε δυστοπικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας: μια κάμερα τραβά τη φωτογραφία ενός ατόμου και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η ταυτότητά του αποκαλύπτεται στην οθόνη ενός υπολογιστή… συνήθως με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για το άτομο αυτό.

Ωστόσο, πλέον αυτή την ανατριχιαστική δυνατότητα την έχει οιοσδήποτε έχει smartphone: Ρώσοι προγραμματιστές δημιούργησαν μια εφαρμογή, το FindFace, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να φωτογραφίζουν απολύτως αγνώστους και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα να μαθαίνουν το όνομά τους και άλλα στοιχεία της ταυτότητάς τους -ό,τι υπάρχει στο διαδίκτυο και στα social media.

Και, εντάξει, η εφαρμογή αυτή σας διευκολύνει να μάθετε μερικά πράγματα για την ωραία γυναίκα ή τον γοητευτικό άνδρα που βρισκόταν μαζί σας στο λεωφορείο, ωστόσο οι προεκτάσεις της είναι πολύ κοντά στη δυστοπία του «1984» και στην πλήρη παραβίαση κάθε στοιχείου ιδιωτικότητας, για να μας αφήνουν αδιάφορους…

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44