16/10/2019 01:42:19

Πρόσφυγες δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς: Προσφέρουν φαγητό από το υστέρημα τους σε άστεγους Έλληνες (Video)

Πρόσφυγες δίνουν μαθήματα ανθρωπιάς: Προσφέρουν φαγητό από το υστέρημα τους σε άστεγους Έλληνες (Video) - Media

 

Τρόφιμα από το υστέρημά τους συγκεντρώνουν πρόσφυγες για να το προσφέρουν στους Έλληνες άστεγους που ζουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Al Jazeera.

Οι πρόσφυγες που ζουν στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης και αντιμετωπίζουν καθημερινά άθλιες συνθήκες διαβίωσης πιστεύουν ότι οι άστεγοι είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνους, καθώς η θερμοκρασία τις τελευταίες μέρες βρισκόταν υπό το μηδέν.

Συγκεκριμένα, δύο πρόσφυγες από το Χαλέπι της Συρίας, ο Αντέλ και ο Αντνά, καθημερινά βγαίνουν στους δρόμους για να προσφέρουν φαγητό σε όσους το έχουν ανάγκη, υποστηρίζοντας ότι με τόσο κρύο η πείνα μπορεί να είναι θανατηφόρα.

«Δεν ξέραμε ότι είναι πρόσφυγες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έρχονται κάθε μέρα, τρεις φορές, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ» δήλωσε η Μαλίνα, μητέρα τριών παιδιών.

«Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι όχι αν κάποιος είναι πρόσφυγας ή αν είναι Έλληνας. Σημασία έχουν οι άνθρωποι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι Έλληνες. Και εγώ είμαι πρόσφυγας και είμαι από την Συρία. Δεν με νοιάζει, είναι όλοι άνθρωποι» επισημαίνει ο Αντέλ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.