search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:19
MENU CLOSE

Κιργιστάν: Λάθος χειρισμός του πιλότου οδήγησε στην συντριβή του Boeing 747 – Τουλάχιστον 37 νεκροί (Photos-Videos)

16.01.2017 05:53
Κιργιστάν: Λάθος χειρισμός του πιλότου οδήγησε στην συντριβή του Boeing 747 - Τουλάχιστον 37 νεκροί (Photos-Videos) - Media

Τουλάχιστον 37 είναι οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους μεταφοράς εμπορευμάτων Boeing 747, κοντά στο αεροδρόμιο Μανάς.

Τα περισσότερα από τα θύματα είναι κάτοικοι γειτονικού χωριού, στο οποίο κατέπεσε το αεροσκάφος, ενώ προσπαθούσε να προσγειωθεί και στην περιοχή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, σύμφωνα με αξιωματούχους του Κιργιστάν.

Η διοίκηση του αεροδρομίου, δήλωσε ότι το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε μία ενδιάμεση στάση στο Μανάς, κατά την πτήση του από το Χονγκ Κονγκ προς την Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Κιργιστάν, Μουχαμετκαλγι Αμπουλγκαζίεβ,  η πτώση του αεροπλάνου οφείλεται «σε λάθος χειρισμό του πιλότου» με το ατύχημα να προκαλείται κατά την προσπάθεια προσγείωσης του Boeing 747 σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας στις 07:31 (τοπική ώρα). 

Από τη συντριβή του αεροσκάφους καταστράφηκαν 15 σπίτια στο χωριό σύμφωνα με τον Μοκχάμεντ Σβαρόφ, υπεύθυνο του κέντρου διαχείρισης κρίσεων, στο υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών.

Να σημειώθεί πως αρχικά το υπουργείο Μεταφορών του Κιργιστάν, υποστηρίξε ότι το αεροσκάφος – που είχε πενταμελές πλήρωμα-, ήταν Boeing 747-400 και ανήκε στην τουρκική αεροπορική εταιρία, Turkish Airlines. Ωστόσο, η Turkish Airlines δήλωσε ότι ανήκε σε μία άλλη τουρκική αεροπορική εταιρία, την ACT Airlines η οποία λίγη ώρα μετά το επιβεβαίωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27