search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:52
MENU CLOSE

Κι όμως, ο καφές κάνει καλό στη υγεία!

18.01.2017 19:07
Συνελήφθη υπάλληλος μεγάλης εταιρίας καφέ επειδή έφτυνε στον καφέ που έφτιαχνε για τους πελάτες - Media
 
Συχνά διαβάζουμε μελέτες σχετικά με τις αρνητικές συνέπειες της υπερκατανάλωσης καφέ. Ωστόσο, μια νέα έρευνα του ανοσολογικού κέντρου του πανεπιστημίου Στάνφορντ, όχι μόνο δεν «καταδικάζει» τον καφέ, αλλά τονίζει μια σημαντική θετική επίδρασή του σε σοβαρότητα ζητήματα υγείας.
 
Συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι ο καφές επιδρά θετικά στην αποτροπή χρόνιας φλεγμονής, η οποία θεωρείται ως υπεύθυνη για το 90% των μη μεταδοτικών ασθενειών που συνδέονται με το γήρας, όπως καρκίνος, νόσος του Αλτσχάιμερ, καρδιακές ασθένειες και οστεοαρθρίτιδα.
 
Η έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που κατανάλωναν καφεΐνη παρουσίαζαν χαμηλότερα ποσοστά ενεργοποίησης τέτοιου είδους συστημικών φλεγμονών σε σχέση με άτομα που δεν έπιναν καφέ.
 
Για την ακρίβεια, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι με τα χαμηλότερα επίπεδα ενεργοποίησης φλεγμονών ήταν αυτά που στο αίμα τους βρέθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό καφεΐνης.
 
Όποτε, πιείτε καφέ, κάνει καλό!
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:49