search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:05
MENU CLOSE

Πύρινη «κόλαση» στη Χιλή με τουλάχιστον 6 νεκρους (Photos – Video)

26.01.2017 08:37
Πύρινη «κόλαση» στη Χιλή με τουλάχιστον 6 νεκρους (Photos - Video) - Media

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη μάχη με τις φλόγες στη Χιλή όπου μια τεράστια πυρκαγιά «κατατρώει» τεράστια δασική έκταση στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Μάριο Φερνάντες, μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί είναι πυροσβέστες και αστυνομικοί.


Ένα τεράστιο Boeing 747 super tanker κατέφτασε χθες από τις Ηνωμένες Πολιτείες για να βοηθήσει στην κατάσβεση της πυρκαϊάς, που είναι η χειρότερη εδώ και δεκαετίες κι ανάγκασε τις αρχές να κηρύξουν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μια μεγάλη περιοχή νότια της πρωτεύουσας Σαντιάγο. 

Το αμερικανικό super tanker μπορεί να μεταφέρει 22 φορές περισσότερο νερό και επιβραδυντικά απ’ τα συνήθη μονοκινητήρια πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν αποτεφρωθεί 238.000 εκτάρια με τη χώρα να κηρύσσει κατάσταση ανάγκης στην περιοχή.  Συνολικά πάνω από 4.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:04