search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:55
MENU CLOSE

Γκάμπριελ: Η διαμάχη για το Grexit είναι «το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα»

16.02.2017 05:25
Θετική στον κορωνοϊό Επίστροπος της ΕΕ - Media

 

Aναφορικά με το ελληνικό ζήτημα αλλά και τη νέα συζήτηση περί Grexit, o Ζίγκμαρ Γκάμπριελ από τη νέα θέση του στο υπ. Εξωτερικών, αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυριανή Frankfurter Allgemeine Zeitung: «Η διαρκής διαμάχη αναφορικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Αθήνας από την ευρωζώνη είναι το τελευταίο πράγμα που χρειαζόμαστε τώρα».

O Ομοσπονδιακός Υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ τονίζει ακόμη την ανάγκη για μια «νέα, καλύτερη και ισχυρότερη Ευρώπη». Με δεδομένη την επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ ο Γκάμπριελ σημειώνει ότι μόνο ως μια ενωμένη ήπειρος  μπορεί η Ευρώπη να έχει λόγο στον κόσμο σήμερα και ακόμη περισσότερο στο μέλλον.

«Μεγαλώνει πλέον  αυτή η  επίγνωση οτι πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο του πεπρωμένου μας. Να γίνει η Ευρώπη καλύτερη και να ενισχυθεί, αυτό είναι προς το δικό μας συμφέρον … η  Ενίσχυση της Ευρώπης είναι η σωστή απάντηση.  Η ευθύνη της διαχείρισης και της ασφάλειας θα στηριχτεί όλο και περισσότερο  στους ίδιους τους Ευρωπαίους» πρόσθεσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:53