search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:36
MENU CLOSE

Όργανα ναζιστικής τάξης

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 1957
23-02-2017
26.02.2017 04:00
police_1.jpg

 

Ακροδεξιοί αστυνομικοί στο Facebook παραδίδουν μαθήματα βασανιστηρίων και εξυμνούν τον Παπαδόπουλο 

Ο εφιάλτης του ναζισμού δεν έχει ξεριζωθεί. Η ανωνυμία του Διαδικτύου δίνει τη δυνατότητα σε κάθε νοσηρό εγκέφαλο να βγάλει τα άθλια ένστικτά του, να απειλήσει κόσμο, να μιλήσει για «προσφυγόπουλα – γαρνιτούρα» και να επιτεθεί κατά κοινωνικών ομάδων. 
 
Την αποκάλυψη έκανε το pontiki.gr, την περασμένη Δευτέρα. Ένα προφίλ στο Facebook με την ονομασία «Τα σκυλιά του πολέμου the comeback» είχε αναρτήσεις που προτρέπουν σε εγκλήματα, αλλά και σε βασανισμούς. 
Σύμφωνα με τα όσα στοιχεία υπάρχουν μέχρι στιγμής, η ακροδεξιά ομάδα που διαχειριζόταν τη σελίδα, αποτελούνταν από αστυνομικούς. Μάλιστα το mail του διαχειριστή της ομάδας αυτής είναι το προκλητικό [email protected]. Προφανώς εμπνευσμένος από τη συνηθισμένη πρόκληση των νεοναζί τις τελευταίες ημέρες προς τη μητέρα του Φύσσα: «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;» 
 
Οι φερόμενοι ως αστυνομικοί που έχουν στοχοποιήσει συναδέλφους τους και τους απειλούν λέγοντας: «Έχουμε συνταγή για γκέι συνάδελφο βραστό με προσφυγόπουλα γαρνιτούρα», κατά την προσφιλή τακτική των ακροδεξιών, μόλις το θέμα πήρε έκταση, έριξαν τη σελίδα τους και εξαφανίστηκαν. Τι κι αν οι ίδιοι κόμπαζαν πως «έχουμε τα χρήματα και τα μέσα να σας τρέχουμε μια δεκαετία στα δικαστήρια» σε όσους διαφωνούσαν με τις ακραίες και εμετικές αναρτήσεις τους. 
 
Τζάμπα μάγκες
Η ίδια σελίδα στο Facebook απειλούσε πως περιμένει τους διαφωνούντες προφανώς «με μια σφαίρα στη θαλάμη», ενώ σε μια από τις πολλές φωτογραφίες της εκθείαζε τον πρώην ταγματασφαλίτη και αργότερα αρχηγό της χούντας Γ. Παπαδόπουλο με τα εξής λόγια: «Σε έχω κάνει θεό» και «Πού είσαι Γιώργη να δεις κάτι δημοκράτες».
 
Το ανατριχιαστικότερο όμως όλων είναι η ανάρτησή τους που «παρέδιδε» μαθήματα βασανισμού και ειδικά εικονικού πνιγμού: «Σήμερα τα Σκυλιά του πολέμου: Τι είναι το waterboarding, πώς γίνεται σωστά, λεπτομέρειες και μικρά μυστικά – Άλλη μια τεράστια κοινωνική προσφορά».
 
Πριν καν προλάβουν να ξεσπάσουν οι αντιδράσεις, οι διαχειριστές της σελίδας ανέβασαν ένα κείμενο – απάντηση στο pontiki.gr, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν πως δεν είναι ακροδεξιοί, πως υμνούσαν τον Παπαδόπουλο για… πλάκα και πως δεν είναι ρατσιστές. Στη συνέχεια οι ίδιοι, προκειμένου να μη λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη, έριξαν τη σελίδα τους.
 
Αντιδράσεις
Η γ.γ του υπουργείου Δικαιοσύνης έστειλε το δημοσίευμα του pontiki.gr αμέσως στον εισαγγελέα για διερεύνηση και δήλωσε: «Δεν μπορούμε να συγχέουμε την ελευθερία του λόγου και της έκφρασης με τη ρητορική του μίσους. Πρέπει να διακρίνουμε πού τελειώνει η άποψη του καθενός από εμάς και πού αρχίζει η σπορά του μίσους, η προσβολή της προσωπικότητας και των θεμελιωδών Δικαιωμάτων. Στη Δημοκρατία εξίσου κατοχυρωμένα είναι το δικαίωμα ελευθερίας του λόγου και τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η ανωνυμία του Διαδικτύου δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για τη διασπορά ρατσιστικού λόγου και δεν σημαίνει αδυναμία ταυτοποίησης του χρήστη».
 
Σε λίγες ώρες κινήθηκε και το Κοινοβούλιο. Οι αποκαλύψεις του «Π» για την ακραία ρατσιστική σελίδα στο Facebook «Σκυλιά του πολέμου» σύντομα θα απασχολήσουν την Βουλή κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, καθώς 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα την Αννέτα Καββαδία, κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.
 
Οι 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένης ομάδας αστυνομικών, η οποία συστηματικά αναρτά σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ρατσιστικά, ομοφοβικά και μισαλλόδοξα κείμενα και εικόνες και γενικότερα επιδίδεται σε ρητορική μίσους Και επιπλέον αν έχει κινηθεί η ποινική διαδικασία για την ταυτοποίηση των συγκεκριμένων δραστών της σελίδας «Σκυλιά του Πολέμου» και την απόδοση σε αυτούς ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών. 
 
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν επίσης ότι μια συντεταγμένη και δημοκρατική πολιτεία δεν μπορεί να έχει ως δημόσιους υπάλληλους, και δη σε ευαίσθητες θέσεις όπως είναι οι θέσεις της αστυνομίας, πρόσωπα τα οποία όχι απλώς δεν σέβονται το δικαίωμα στη ζωή και στην αξιοπρέπεια του άλλου, αλλά υποκινούν και προτρέπουν στην τέλεση αδικημάτων και στην παραβίαση της έννομης τάξης, θέτοντας οι ίδιοι σε κίνδυνο την κοινωνική ειρήνη και συνοχή.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:26