search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:36
MENU CLOSE

Ένας στους 3 Ρώσους ντρέπεται για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης

01.03.2017 14:10
Ο Στάλιν επιστρέφει αλά... εξολοθρευτής: “I will be back” - Media

 

Το ένα τρίτο των Ρώσων αισθάνεται ντροπή για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης αλλά υπερηφάνεια για την νίκη της Σοβιετικής Ένωσης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ερευνητικού κέντρου Levada-Centr

Σκοπός της δημοσκόπησης, τα αποτελέσματα της οποίας μεταδίδει το πρακτορείο Ria Noviosti, ήταν να αποσαφηνίσει ποια γεγονότα στην ιστορία της Ρωσίας προκαλούν συναισθήματα ντροπής και ποια υπερηφάνειας, ενώ οι ερωτώμενοι είχαν τη να επιλέξουν μεταξύ συγκεκριμένων απαντήσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Levada-Centr, το 54% των Ρώσων αισθάνεται ντροπή επειδή, ως «μεγάλος λαός μιας πλούσιας χώρας, ζει αιωνίως στην φτώχεια και στην αβεβαιότητα», το 33% αισθάνεται ντροπή εξαιτίας της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ και περίπου το 24% αισθάνεται ντροπή με την αναίδεια και την έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύουν οι Ρώσοι μεταξύ τους.

Το 22% εκφράζει επίσης την λύπη του για τις διώξεις και την κρατική τρομοκρατία που έγιναν στις δεκαετίες 1920-1950, ενώ το 20% αισθάνεται ντροπή για την χρόνια καθυστέρηση που έχει η χώρα τους σε σχέση με τις χώρες της Δύσης.

Αντιθέτως ένα ποσοστό που φτάνει το 83% νοιώθει υπερηφάνεια για την νίκη της Ρωσίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο (τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, όπως αποκαλείται στην Ρωσία). Για την ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσία νοιώθει υπερηφάνεια το 43%, ενώ για τα επιτεύγματα της χώρας στην κατάκτηση του Διαστήματος το 41%. Άλλα πράγματα για τα οποία υπερηφανεύονται οι Ρώσοι είναι η ρωσική λογοτεχνία, τα επιστημονικά επιτεύγματα, τα ρωσικά οπλικά συστήματα, και οι αρετές τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28