search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51
MENU CLOSE

Έκρηξη στο ΔΝΤ: Στόχος ο Πολ Τόμσεν

16.03.2017 11:30
Γαλλία-Covid-19: «Στον πάγο» τα σχέδια για επαναλειτουργία των γαλλικών εστιατορίων - Media

 

Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι  ο Πολ Τόμσεν φέρεται να ήταν ο παραλήπτης του φακέλου που εξερράγη στα χέρια υπαλλήλου το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίζοντάς την ελαφρά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανακοίνωσε πως η μικρή έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι προκλήθηκε πιθανότατα από αυτοσχέδιο μηχανισμό.

Ο μηχανισμός στάλθηκε με το ταχυδρομείο, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού ανέφερε πως είχαν υπάρξει τηλεφωνικές απειλές αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτές συνδέονταν με το σημερινό συμβάν.

Πριν από λίγη ώρα,δηλώσεις στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης έκανε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στο Παρίσι, ο οποίος δήλωσε πως παρόντες στην έκρηξη ήταν 3 άτομα από τα οποία μόνο μια γραμματέας τραυματίστηκε. Ο εκπρόσωπος δεν αναφέρθηκε σε νεκρούς.

Η γαλλική αστυνομία επιβεβαίωσε την είδηση πως δεν υπάρχουν τραυματίες, λέγοντας πως η γραμματέας έχει μεταφερθει στο νοσοκομείο.

Ολάντ: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο τραυματίας

Η έκρηξη ενός “παγιδευμένου πακέτου” σήμερα το πρωί στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι είναι “μια επίθεση” που δείχνει πως “είμαστε πάντα στο στόχαστρο”, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψης στην Τουλόν (νοτιοανατολικά).

Η έκρηξη αυτή προκάλεσε έναν τραυματία που βρίσκεται “μεταξύ ζωής και θανάτου”, πρόσθεσε ο Ολάντ. Η αστυνομική διεύθυνση είχε κάνει αρχικά λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελία κατά της τρομοκρατίας.

#fmi Fin d’intervention. La personne blessée a été conduite à l’hôpital pour y recevoir des soins. Enquête en cours par la police judiciaire

— Préfecture de police (@prefpolice) March 16, 2017

 

 

Δήλωση Λαγκάρντ: Δειλή πράξη βίας

Με αφορμή την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι, η γενική διευθύντρια του Ταμείου σε γραπτή δήλωσή της αναφέρει:

« Καταδικάζω αυτή την άνανδρη πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ για να συνεχίσουμε το έργο μας σύμφωνα με την εντολή μας. Είμαστε σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό και να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού μας. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51