search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:14
MENU CLOSE

Ανένδοτος ο Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ, δεν υπάρχει άλλη δόση για την Ελλάδα

21.03.2017 13:35
Ανένδοτος ο Σόιμπλε: Χωρίς ΔΝΤ, δεν υπάρχει άλλη δόση για την Ελλάδα - Media
 
…Κι ο Σόιμπλε το βιολί του: ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών συνεχίζει να τηρεί σκληρή στάση έναντι της Ελλάδας, επιμένοντας ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι εκ των ων ουκ άνευ, την ίδια ώρα που ο ίδιος απορρίπτει τις απαιτήσεις του Ταμείου σχετικά με το χρέος και το πρωτογενές πλεόνασμα.
 
Έτσι, στο περιθώριο του ECOFIN, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα δεν πρόκειται να υπάρξει εκταμίευση νέας δόσης προς την Ελλάδα, ισχυριζόμενος, παράλληλα, ότι το Ταμείο έχει κατανοήσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει κούρεμα χρέους εντός Ευρωζώνης.
 
Όσον αφορά στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της αξιολόγηση, ο Σόιμπλε σημείωσε με νόημα ότι «το αν η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί άπτεται στην ελληνική κυβέρνηση» επαναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας η ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
 
«Πέραν κάθε σχολιασμού η τουρκική συμπεριφορά στην εκστρατεία για το δημοψήφισμα»

Η συμπεριφορά Tούρκων πολιτικών που διεξάγουν εκστρατεία για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία προβλέπει τη διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, είναι τόσο “αδιανόητη” που είναι πέραν κάθε σχολίου, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικων Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ο Σόιμπλε μιλούσε στους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες έπειτα από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών είπε ακόμη πως οι υποχρεώσεις της Βρετανίας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα σταματήσουν με τον έξοδό της από την Ένωση και ότι θα συνεχιστούν για πολύ ακόμη πέρα από αυτό το σημείο. 

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:13