search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:41
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Εξελίξεις στην αξιολόγηση τα επόμενα 24ωρα

02.04.2017 07:34
Αισιόδοξος ο Tζανακόπουλος για θετικό αποτέλεσμα στο Eurogroup - Media

 

Εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης βλέπει η κυβέρνηση εντός των επόμενων 24ώρων, όπως επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» και την εκπομπή «Ακραίως».

«Είμαστε στην τελική ευθεία, ώστε πολύ σύντομα να καταλήξουμε σε τεχνική συμφωνία» έσπευσε να προσθέσει, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Ο ίδιος ωστόσο, παραδέχθηκε ότι «η άλλη πλευρά βρίσκει προσχήματα, ώστε να υπάρξει καθυστέρηση». «Κάθε φορά που είμαστε κοντά σε συμφωνία, το ΔΝΤ καθυστερεί τις διαπραγματεύσεις» εξήγησε.

Στο εύλογο ερώτημα πως θα κλείσει η αξιολόγηση αφού η κυβέρνηση βρίσκεται σε πολιτική αντιπαράθεση τόσο με τον Σόιμπλε όσο και με το ΔΝΤ ο υπουργός Επικρατείας απάντησε:

«Θα πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι μόνοι τους, υπάρχουν και άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες συμμετέχουν στις διαβουλεύσεις» προσδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στη διαμόρφωση των κατάλληλων πολιτικών συσχετισμών.

Χωρίς ωστόσο να κατονομάσει ποιοι είναι αυτοί, και χωρίς να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στην επισήμανση του δημοσιογράφου Τάκη Χατζή πως στην παρούσα φάση οι πολιτικοί συσχετισμοί ευνοούν τον κ. Σόιμπλε αλλά και το ΔΝΤ. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «πως το ΔΝΤ έχει πάγια διαπραγματευτική τακτική να πηγαίνει τα πράγματα στα άκρα , ώστε να πετύχει περισσότερα πράγματα και να φέρει τον αντισυμβαλλόμενο στην γωνία»

Ο κ. Τζανακόπουλος ισχυρίστηκε πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ταύτιση απόψεων με τον Σόιμπλε αλλά και το ΔΝΤ και πως η σημερινή κυβέρνηση δεν συμφωνεί με τις σαρωτικές αλλαγές που θέλει να επιβάλλει το ΔΝΤ στην χώρα μας. 

Συμπλήρωσε μάλιστα πως το ΔΝΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα μετά από απαίτηση της Γερμανίας και του Σόιμπλε που έχουν δηλώσει πως χωρίς ΔΝΤ πρόγραμμα για την Ελλάδα δεν υπάρχει. 

Ερωτηθείς για τα σενάρια περί εκλογών, ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση» προσφυγής στις κάλπες, ενώ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, οι οποίες δεν νιώθουν άνετα με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για τεχνική συμφωνία στις 7 Απριλίου

«Προσπαθουμε στις 7 Απριλίου να έχουμε μια τεχνικη συμφωνια και είμαστε πολύ κοντά σε αυτό. Υπάρχουν οι προυποθέσεις» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος και συμπλήρωσε ότι η τεχνική συμφωνία θα περιλαμβάνει τα μέτρα και τα αντίμετρα τα οποία συζητάει η ελληνική κυβέρνηση. 

Οι θεσμοί συμφωνούν στο να υπάρξουν αντίμετρα και διαπραγματευόμαστε ποια θα είναι αυτά» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα

«Το ΔΝΤ δεν θέλει να τινάξει τη χώρα στον αέρα, θέλει να οδηγήσει τη διαπραγμάτευση στο όριο» ήταν η εξήγηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή που δεν νιώθουν άνετα με την προσπάθεια που κάνουμε και με το να βγάλουμε εμείς τη χώρα από την επιτροπεία».

Επισήμως ο Σόιμπλε δεν έχει ζητήσει περικοπές 35% στις συντάξεις

O κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες που θέλουν τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αιφνιδιαστικά να ζητάει περικοπή των συντάξεων της τάξεως του 35% για το 2019. «Επισήμως ο Σόιμπλε δεν έχει ζητήσει περικοπές 35% στις συντάξεις. Αν θέλει να ζητήσει κάτι, το κάνει δημόσια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Ευτυχώς που κάναμε ό,τι κάναμε το 2015

«Αν δεν είχε μεσολαβήσει το 2015 και είχαμε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5%, η πίεση στους Έλληνες πολίτες θα ήταν πολύ μεγαλύτερη» τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Και συμπλήρωσε: «Τουλάχιστον είχαμε την τιμιότητα να πούμε ότι εμείς αυτό καταφέραμε, αυτή τη συμφωνία φέραμε και αυτή τη συμφωνία φέραμε στην κρίση του ελληνικού λαού».

Πηγή: newspost.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:41