search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:53
MENU CLOSE

Τουσκ: Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι για τους μετανάστες

04.04.2017 13:09
Τουσκ: Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι για τους μετανάστες - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία με την Τουρκία για να αναχαιτίσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς το ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε την Τρίτη στη Σόφια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρουμέν Ράντεφ, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σόφιας για την ενίσχυση της ασφάλειας στα νοτιοανατολικά σύνορα με την Τουρκία για να εμποδισθεί η διέλευση προσφύγων και μεταναστών και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι Βρυξέλλες θα χορηγήσουν επιπλέον χρηματοδότηση εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή αυτή κλειστούς. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας…Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας», είπε.

«Εάν υπάρξουν περαιτέρω δυσκολίες στα σύνορα της Βουλγαρίας, η ΕΕ έχει ήδη προγραμματίσει έκτακτη χρηματοδότηση και παραμένει έτοιμη να αντιδράσει γρήγορα για να στηρίξει την Βουλγαρία», προσθεσε.

Η Βουλγαρία έχει εκφράσει ανησυχίες για πιθανή νέα εισροή προσφύγων και μεταναστών εάν οξυνθεί η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να αναπτύξουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία…την ίδια στιγμή, η αύξηση της έντασης ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την Βουλγαρία», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρουμέν Ράντεφ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:52