28/05/2020 16:25:41

Τουσκ: Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι για τους μετανάστες

Τουσκ: Η ΕΕ είναι αποφασισμένη να παραμείνουν κλειστοί οι δρόμοι για τους μετανάστες - Media

 

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία με την Τουρκία για να αναχαιτίσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς το ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε την Τρίτη στη Σόφια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρουμέν Ράντεφ, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σόφιας για την ενίσχυση της ασφάλειας στα νοτιοανατολικά σύνορα με την Τουρκία για να εμποδισθεί η διέλευση προσφύγων και μεταναστών και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι Βρυξέλλες θα χορηγήσουν επιπλέον χρηματοδότηση εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή αυτή κλειστούς. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας...Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας», είπε.

«Εάν υπάρξουν περαιτέρω δυσκολίες στα σύνορα της Βουλγαρίας, η ΕΕ έχει ήδη προγραμματίσει έκτακτη χρηματοδότηση και παραμένει έτοιμη να αντιδράσει γρήγορα για να στηρίξει την Βουλγαρία», προσθεσε.

Η Βουλγαρία έχει εκφράσει ανησυχίες για πιθανή νέα εισροή προσφύγων και μεταναστών εάν οξυνθεί η ένταση ανάμεσα στην Τουρκία και την ΕΕ.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για μας να αναπτύξουμε σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία...την ίδια στιγμή, η αύξηση της έντασης ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία δημιουργεί μεγάλους κινδύνους για την Βουλγαρία», δήλωσε από την πλευρά του ο Ρουμέν Ράντεφ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.