26/09/2020 17:09:25

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον Ν. Ανδρουλάκη επιδιώκει σήμερα η Γεννηματά

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον Ν. Ανδρουλάκη επιδιώκει σήμερα η Γεννηματά  - Media

 

Αποφασισμένη να θέσει τέρμα στην εσωστρέφεια και στη μείζονα κρίση που δημιουργήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σχετικά με την πορεία προς το Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, φέρεται η Φώφη Γεννηματά. Συνεργάτες της έλεγαν χτες πως έχει σηκώσει το γάντι που πέταξαν το βράδυ του Σαββάτου ο γραμματέας της Κ.Ε. Στέφανος Ξεκαλάκης και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Γερουσία της Βουλής, που θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ2, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να απαντήσει στην "ανταρσία του Σαββάτου" που αποσταθεροποιεί το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και φέρει πλήγμα στην απήχηση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει έκτακτο συνέδριο του κόμματος, με στόχο να αναμετρηθεί οργανωτικά με όσους την αμφισβητούν. Οσοι γνωρίζουν λένε ότι το συνέδριο αν διεξαχθεί θα επιδιώκει από την μια να αντικατασταθεί ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Στέφανος Ξεκαλάκης, που εδώ και καιρό διαφωνεί με την πορεία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και να συρρικνωθεί η σοβαρή οργανωτική πρόσβαση του Νίκου Ανδρουλάκη στο κόμμα, η οποία επετεύχθη σε μια δύσκολη συγκυρία για το ΠΑΣΟΚ, όταν άρχισαν να αποχωρούν από την οργάνωση μαζικά στελέχη. 

Συνεργάτες της Γεννηματά επισημαίνουν ότι στελέχη επιροής του Ν. Ανδρουλάκη και του Στ. Ξεκαλάκη το βράδυ του Σάββατου, ενώ οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, έθεσαν θέμα ανατροπής της εισήγησης της Προέδρου,παρότι δεν είχε τεθεί τέτοιο ζήτημα στην συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Ο γραμματέας του κόμματος ζήτησε με την πρότασή του να υλοποιηθεί η απόφαση του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για μετεξέλιξη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης επέμεινε στην πρότασή του για μια διαδικασία τύπου Επινέ, με την πρόσκληση στην ανασύνταξη των δυνάμεων του χώρου του Ποταμιού, της "Ωρας Αποφάσεων" και άλλων δυνάμεων. ( Το 1972 το γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα επανασυστάθηκε από την αρχή με πρωτοβουλία του Φρανσουά Μιττεράν). Τελικά η πρόταση για υλοποίηση των αποφάσεων του συνεδρίου και ένα συνέδριο της ΔΗΣΥ ανοιχτό στην κοινωνία με εκλογή συνέδρων   ψηφίστηκε από 44 από τους 60 παρόντες και στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι είναι δεσμευτική, αφού η διαδικασία ξεκίνησε με απαρτία, ενώ συνεργάτες της Γεννηματά επιμένουν ότι έχει εγκριθεί η πρότασή της, όπως διατυπώθηκε στην ομιλία της για προγραμματικό -  ιδεολογικό συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Αλλες πληροφορίες ήθελαν ακόμη την Φώφη Γεννηματά να προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο ανοιχτό δημοψήφισμα των εγγεγραμμένων μελών του ΠΑΣΟΚ για την πορεία του, αν συμφωνούν δηλαδή στη διάλυσή του εντός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή στην αυτοτέλεια του στο πλαίσιο της διακομματικής συνεργασίας της ΔΗΣΥ, όπως έχει καταλήξει η ηγετική ομάδα του κόμματος. 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.