search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:56
MENU CLOSE

Λιαργκόβας: Είμαστε στον πάτο – Έρχονται μέτρα που οδηγούν στην ύφεση

07.05.2017 06:56
Λιαργκόβας: Είμαστε στον πάτο - Έρχονται μέτρα που οδηγούν στην ύφεση - Media

 

«Πρέπει να μας δώσουν κάτι για το χρέος. Εμείς κάναμε το καθήκον μας. Είναι η σειρά τους. Το μπαλάκι τώρα είναι στην πλευρά των δανειστών», δήλωσε στο κανάλι «Ε» ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή Παναγιώτης Λιαργκόβας. 

Στη συνέχεια, ο Π. Λιαργκόβας επισήμανε ότι «από την αρχή εμείς λέγαμε ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% ήταν πολύ φιλόδοξος στόχος, καθώς το προσεχές διάστημα έρχονται μέτρα που οδηγούν στην ύφεση. Θα είναι η ανάπτυξη κάτι λιγότερο από το 2,7%. Είμαστε στον πάτο. Το θέμα είναι να μην κολλήσουμε στο πάτο και σαν χώρα να βγούμε από αυτόν».

Αναφερόμενος στα capital controls, ο Π. Λιαργκόβας είπε ότι «αν εξελιχθούν ομαλά τα πράγματα, ανοίγει ο δρόμος για χαλάρωση των μέτρων των capital controls. Ωστόσο, έχουμε ακόμα βήματα μπροστά μας».

Τέλος, κατέληξε ότι «τα πλεονάσματα που κατάφερε η κυβέρνηση οφείλονται στην υψηλή υπερφορολόγηση και στη μείωση της φοροδιαφυγής και σε αυτό συνέβαλε η χρήση του πλαστικού χρήματος».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01