search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:33
MENU CLOSE

Με διαδηλώσεις και… ξύλο «υποδέχθηκε» το Παρίσι τον Μακρόν

08.05.2017 18:08
Με διαδηλώσεις και… ξύλο «υποδέχθηκε» το Παρίσι τον Μακρόν - Media
 
Μια ιδέα για το… τι τον περιμένει έλαβε ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, καθώς μια ημέρα μετά τη θριαμβευτική επικράτησή του επί της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν, το Παρίσι έγινε «θέατρο» διαδηλώσεων και συγκρούσεων απεργών και αστυνομίας.
 
Μέλη αριστερών και ακροαριστερών οργανώσεων συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις της Αστυνομίας, η οποία απάντησε με ρίψη χημικών και προχώρησε σε αρκετές συλλήψεις.
 
Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του νεοεκλεγέντος προέδρου, τον οποίο κατηγορούν ως εκπρόσωπο των οικονομικών λόμπι και εχθρό της εργατικής τάξης.
 
Μια διαδηλώτρια ανέφερε: «Δεν θέλουμε για πρόεδρο κάποιον που έχει τοποθετηθεί σε αυτήν την θέση από τις Βρυξέλλες, από τα λόμπι, από τους τραπεζίτες, έναν πρόεδρο που αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα μόλις το 30% του λαού αφού αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό που τον ψήφισε».
 
Ένας άλλος διαδηλωτής ανέφερε: «Πρέπει να δείξουμε ότι είμαστε εδώ και ότι ακόμα και αν κάποιοι τον ψήφισαν, ακόμα και αν τον ψηφίσαμε, θα είμαστε σε επαγρύπνηση και δεν θα αποδεχθούμε να συνεχίσει αυτά που έκανε ως υπουργός, καθώς ήταν αυτός που ξεκίνησε να καταστρέφει τα εργατικά δικαιώματα. Δεν θα τον αφήσουμε να το πετύχει».
 
Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχαν σημειωθεί αρκετές συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία, τόσο στο Παρίσι όσο και σε άλλες πόλεις. Ωστόσο στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, οι διαδηλωτές αντετίθεντο στην υποψηφιότητα της Μαρίν Λεπέν, της ακροδεξιάς αντιπάλου του Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.
 
(πληροφορίες: Euronews.gr)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 01:30