search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Θρήνος στη Λέσβο: Νεκρή ανασύρθηκε η εγκλωβισμένη γυναίκα στη Βρίσα

12.06.2017 16:30
Θρήνος στη Λέσβο: Νεκρή ανασύρθηκε η εγκλωβισμένη γυναίκα στη Βρίσα - Media

 

Νεκρή ανασύρθηκε από διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σύμφωνα με πληροφορίες, η 45χρονη γυναίκα που εγκλωβίστηκε στα χαλάσματα του σπιτιού της στο χωριό Βρίσα και που αναζητούνταν εδώ και ώρες.

Νωρίτερα, απεγκλωβίστηκε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από το σπίτι του, το οποίο είχε καταρρεύσει από το σεισμό.

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε στο χωριό Βρίσα ο ισχυρός σεισμός των 6,3 Ρίχτερ που έπληξε τη Λέσβο, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 15:28 και το εστιακό της βάθος εντοπίζεται, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, στα 10 χλμ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σεισμός διήρκεσε λίγο, αλλά ήταν πολύ έντονος.

Μεγάλες ζημιές, χωρις όμως να υπάρχουν εγκλωβισμένοι προς το παρόν υπάρχουν και σε άλλα σπίτια, κυρίως παλαιά κτίσματα που όμως ήταν κατοικήσιμα του χωριού.

Μικροζημιές στο υπόλοιπο νησί, συνεχείς οι μετασεισμικές δονήσεις. 

Στο δρόμο, τις πλατείες, και ανοικτούς χώρους θα περάσουν τη νύχτα οι περισσσότεροι κάτοικοι. 

Σπίρτζης: Σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός

Για ελάχιστους ελαφρά τραυματίες μέχρι στιγμής και για σεισμική ακουλουθία που εξελίσσεται ομαλά σύμφωνα με τους σεισμολόγους έκανε λόγο ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ενημερώνοντας τη Βουλή για τον σεισμό στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Χίου.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστοι ελαφρά τραυματίες. Οι σεισμολόγοι μας ενημερώνουν ότι εξελίσσεται ομαλά η σεισμική ακολουθία» τόνισε ο υπουργός, δηλώνοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός. Ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι είναι σε συνεχή επαφή με την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, τον Δήμο και τις τοπικές υπηρεσίες ενώ τόνισε ότι από κοινού και σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ολοκλήρωσης των πανελλαδικών εξετάσεων. 

«Εφυγε κλιμάκιο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ της μονάδας φυσικών καταστροφών και μηχανικοί υποδομών. Το βράδυ με τακτική πτήση θα φθάσει κλιμάκιο για τον έλεγχο των σχολικών κτηρίων ενώ με το υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα Πανελλαδικών εξετάσεων», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:59