search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:19
MENU CLOSE

Ανείπωτη η τραγωδία στην Πορτογαλία: 62 οι νεκροί στην πύρινη κόλαση – Δεκάδες οι τραυματίες (Video)

18.06.2017 05:18
Ανείπωτη η τραγωδία στην Πορτογαλία:  62 οι νεκροί στην πύρινη κόλαση - Δεκάδες οι τραυματίες (Video) - Media

 

Η δασική πυρκαγιά που έπληξε την περιοχή Λεϊρία της κεντρικής Πορτογαλίας έχει προκαλέσει τον θάνατο 62 ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής η κυβέρνηση. 

Η φωτιά ξέσπασε το Σάββατο, λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας) στην κοινότητα Πεδρόγαου Γκραντ, της περιοχής Λεϊρία. Πολλά θύματα παγιδεύτηκαν από τις φλόγες ενώ βρίσκονταν μέσα στα αυτοκίνητά τους.

«Δυστυχώς, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η χειρότερη τραγωδία που έχουμε βιώσει τα τελευταία χρόνια» σε ό,τι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Κόστα, ο οποίος μετέβη στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, κοντά στη Λισαβόνα.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Εσωτερικών Ζόρζε Γκόμες είχε κάνει λόγο για 19 νεκρούς, οι τρεις από τους οποίους απεβίωσαν από εισπνοή καπνού. «Άλλοι 16 απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους όταν παγιδεύτηκαν από τις φλόγες στον δρόμο που συνδέει το Φιγκέιρο ντος Βίνιος με το Καστανιέιρα ντε Πέρα», διευκρίνισε.

Ο Γκόμες είπε ακόμα ότι άλλοι 14 πολίτες τραυματίστηκαν, δέκα από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, καθώς και ότι τραυματίστηκαν και έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών, οι φλόγες εξαπλώθηκαν «με μεγάλη σφοδρότητα» και «με ανεξήγητο τρόπο», κατά μήκος τεσσάρων μετώπων ταυτόχρονα.

Πολλά χωριά επλήγησαν από τη πυρκαγιά. Η έκταση των αποτεφρωμένων εκτάσεων δεν έχει ακόμη υπολογιστεί.

Δύο Canadair εστάλησαν το πρωί της Κυριακής από την Ισπανία για να συνδράμουν το έργο των Πορτογάλων πυροσβεστών, ανέφερε ο Γκόμες.

Ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, Μαρσέλου Χεμπέλου ντε Σόουζα, έσπευσε στον τόπο της τραγωδίας και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους οικείους των θυμάτων, «εξ ονόματος όλων των Πορτογάλων».

Το Σάββατο στη χώρα η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές, ενώ κατά τόπους έπνεαν ισχυροί άνεμοι. 

Σχεδόν 60 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το Σάββατο σε όλη την Πορτογαλία με 1.700 πυροσβέστες να έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος από την Κυριακή (18/6/2017) για τα θύματα της πυρκαγιάς.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:18