18/07/2019 07:12:30

Μπαλαφιάδα

Μπαλαφιάδα - Media

 

Τι κακό κι αυτό να μην προλαβαίνεις να σταθείς σε ένα φανάρι -κατά προτίμηση Πανεπιστημίου κι Αμερικής- και να σου την πέφτουν λατρευτικά οι μηχανόβιοι ελεύθεροι επαγγελματίες για τις ευεργεσίες  που απολαμβάνουν από την κυβερνητική πολιτική!

Σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Γιατί οι αριστεροί υπουργοί κυρίως επενδύουν στην σεμνότητα  και στο καθήκον. Δεν επιζητούν την επιβράβευση. Αυτό είναι κάτι άγνωστο για την Αριστερά που απεχθάνεται την Αριστεία.

Σιγά το πράγμα, σκέφτεται ο Υπουργός του λαού. Αυτό είναι το καθήκον μας: να ευεργετούμε. Βέβαια, η ευεργεσία ως σημασία μιαν αλαζονεία την διαθέτει. Ωστόσο,  ο κ. Μπαλάφας την χρησιμοποίησε  με την έννοια που ποθεί να της προσδώσει «ένας λαϊκός άνθρωπος»  που εκφράζει τις ευχαριστίες του από τα βάθη της ψυχής του.  

Προφανώς, αυτές οι εκδηλώσεις λατρείας έχουν γενικευμένο χαρακτήρα. Φαντάζομαι ότι  και ο Κατρούγκαλος με την κ. Αχτσιόγλου θα  αντιμετωπίζουν παρόμοιες εκδηλώσεις θαυμασμού: «Σας ευχαριστούμε που μειώσατε τις συντάξεις μας! Είναι τόσο κουραστικό να μετράς πάνω από 300 ευρώ…» Φυσικά και οι κύριοι Τσακαλώτος και Χουλιαράκης: «Σας είμαστε ευγνώμονες που μας απαλλάξατε από το mail Χαρδούβελη. Ήταν  αβάσταχτο!» Και ο κ. Παππάς: «Τι τύχη που οι συχνότητες κατέληξαν στο νούμερο 7! Ξέρετε είναι ο τυχερός μου αριθμός!»…   Εκδηλώσεις παρόμοιας λατρείας θα δέχεται φυσικά και ο κ. Καμμένος: «Συγχαρητήρια για τα ευγενή σας αισθήματα, να ενδιαφερθείτε τόσο  στενά για την υπόθεση ενός ισοβίτη! Είστε τόσο μεγαλόψυχος που μας συγκινείτε!»  Όλοι έχουν έναν καλό λόγο για τις κυβερνητικές πολιτικές. Άνεργοι και βιομήχανοι (η σύγκλιση των τάξεων), ελεύθεροι και παντρεμένοι, μισθωτοί και συνταξιούχοι κάνουν πάρτυ…!

Τελικά, τόσο ο κύριος Πετρόπουλος που είχε γίνει αντικείμενο θερμών  εκδηλώσεων ευγνωμοσύνης από τους ελεύθερους επαγγελματίες, όσο και ο κύριος Μπαλάφας, είναι μερικοί από τους αποδέκτες μιας κραυγαλέας πραγματικότητας που συναντά κανείς καθημερινά στους δρόμους:  Αυθόρμητους και συγκινημένους  πολίτες να συνωστίζονται ποιος θα πρωτοεκφράσει την ευγνωμοσύνη του στους βουλευτές και υπουργούς  του ΣΥΡΙΖΑ (άντε, και των ΑΝΕΛ) για τις κυβερνητικές επιτυχίες!

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.