search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 05:30
MENU CLOSE

Τα (δημοσιογραφικά) embargo όμορφα σπάνε….

05.10.2011 07:03
Τα (δημοσιογραφικά) embargo όμορφα σπάνε.... - Media

γράφει ο Τυπικός

Το Mega και τον ρεπόρτερ του καναλιού Μανόλη Σπινθουράκη «δείχνει» ο Ηλίας Μόσιαλος ως υπεύθυνους για το θέμα της αποκλειστικής συνέντευξης Μέρκελ στην ΕΡΤ που έπαιξε όμως πρώτα… στο Mega την περασμένη εβδομάδα.

γράφει ο Τυπικός

Το Mega και τον ρεπόρτερ του καναλιού Μανόλη Σπινθουράκη «δείχνει» ο Ηλίας Μόσιαλος ως υπεύθυνους για το θέμα της αποκλειστικής συνέντευξης Μέρκελ στην ΕΡΤ που έπαιξε όμως πρώτα… στο Mega την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Επικρατείας, ο δημοσιογράφος του μεγάλου καναλιού «έσπασε» το embargo που είχε η συνέντευξη παραβιάζοντας τη δεοντολογία δείχνοντας σε κάρτα τα κυριότερα σημεία όσων είπε η Μέρκελ στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ειδικότερα, η δήλωση του Ηλία Μόσιαλου αναφέρει:

«Μετά από διερεύνηση της διαδικασίας που ακολουθήθηκε, διαπιστώθηκαν τα εξής:

Το Γραφείο Τύπου Βερολίνου ενημέρωσε, καλή τη πίστη και ως όφειλε, τους απεσταλμένους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης που συνόδευαν την πρωθυπουργική αποστολή στη γερμανική πρωτεύουσα, για τα βασικά σημεία της συνέντευξης της Καγκελαρίου Α. Μέρκελ στη ΝΕΤ.  Ταυτοχρόνως, ζήτησε από όλους τους παριστάμενους να σεβαστούν το embargo μέχρι τη μετάδοση της συνέντευξης από το κανάλι της ΝΕΤ.

Όλοι οι δημοσιογράφοι σεβάστηκαν το embargo, εκτός, δυστυχώς, από έναν που παραβίασε τη δεοντολογία.

Αυτή είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια, η οποία αναιρεί κάθε πιθανό υπονοούμενο περί εμπλοκής του Υπουργού Επικρατείας στην όλη ιστορία.

Είναι προφανές ότι, παρά το ατυχές και μεμονωμένο αυτό περιστατικό, τα Γραφεία Τύπου Εξωτερικού θα συνεχίσουν να παρέχουν έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στους εκπροσώπους του δημοσιογραφικού λειτουργήματος, στη βάση της τήρησης βασικών κανόνων δεοντολογίας από όλους».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 01:50