search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:16
MENU CLOSE

Αλλάζουν όλα στον ΕΟΠΠΥ για τα γυαλιά οράσεως – Τι πρέπει να κάνουν στο εξής οι ασφαλισμένοι – Ποιο το ποσό αποζημίωσης

07.08.2017 18:18
Αλλάζουν όλα στον ΕΟΠΠΥ για τα γυαλιά οράσεως - Τι πρέπει να κάνουν στο εξής οι ασφαλισμένοι - Ποιο το ποσό αποζημίωσης - Media

 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης, οι περιφερειακές διευθύνσεις δεν θα παραλαμβάνουν αιτήματα ασφαλισμένων για αποζημίωση γυαλιών όρασης. Θα πρέπει πρώτα να δείχνουν τα καινούργια τους γυαλιά οράσεως.

Από την προσεχή Πέμπτη, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, για να εγκρίνεται η κάλυψη των νέων τους γυαλιών οράσεως θα πηγαίνουν να δείξουν τα νέα τους γυαλιά. Ο πρόεδρος του Οργανισμού προειδοποιεί μάλιστα ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει δικαίωμα δειγματοληπτικού ελέγχου των ασφαλισμένων που καταθέτουν ή έχουν ήδη καταθέσει δικαιολογητικά αγοράς γυαλιών οράσεως προς αποζημίωση.

Σύμφωνα με τον ενιαίο κανονισμό παροχών, στους ασφαλισμένους χορηγείται ένα ζευγάρι γυαλιά ή φακοί επαφής για την αποκατάσταση της οπτικής τους οξύτητας. Χορηγείται μόνο ένα είδος για την αντιμετώπιση της πάθησης των οφθαλμών, είτε γυαλιά (κάθε τέσσερα έτη) είτε φακοί επαφής (κάθε δύο έτη). Η αντικατάσταση των γυαλιών είναι δυνατή κάθε τέσσερα έτη. Η αντικατάσταση των φακών επαφής είναι δυνατή ανά διετία. Και δεν χορηγούνται συγχρόνως γυαλιά και φακοί επαφής.

Σε παιδιά έως 12 ετών χορηγούνται γυαλιά ασφαλείας (άθραυστα) κάθε δύο χρόνια.

Γυαλιά για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας χορηγούνται σε ασφαλισμένους άνω των 40 ετών, στην περίπτωση που δεν έχει χορηγεί άλλο ζεύγος στο διάστημα της τετραετίας για την αντιμετώπιση διαφορετικής πάθησης.

Ενώ σε ασφαλισμένους που πάσχουν από “κερατόκωνο”, χορηγείται κερατοκωνικός φακός στο ποσόν των 70 ευρώ έκαστος και αντικατάσταση ανά εξάμηνο εφόσον χρειάζεται.

Το ποσό αποζημίωσης για γυαλιά είναι 100 ευρώ (κρύσταλλα και σκελετός) και για κάθε φακό επαφής είναι 25 ευρώ. Τα γυαλιά και οι φακοί επαφής αποζημιώνονται με τα προαναφερθέντα ποσά εξ ολοκλήρου από τον Οργανισμό κατόπιν προσκόμισης ιατρικής γνωμάτευσης και παραστατικού αγοράς.

Πηγή: iatropedia

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:16