21/10/2019 02:05:13

Στη φυλακή οδηγείται άνεργος επειδή δεν πλήρωσε διόδια (Photo)

Στη φυλακή οδηγείται άνεργος επειδή δεν πλήρωσε διόδια (Photo) - Media

 

Με ποινή φυλάκισης 42 ημερών τιμωρήθηκε από το πταισματοδικείο Καλαμάτας,  ένας άνεργος Καλαματιανός, επειδή δεν πλήρωσε τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο Καλαμάτα –  Αθήνα.

Σύμφωνα με την απόφαση, του επιβλήθηκε πρόστιμο 80 ευρώ, 42 μέρες φυλάκιση εξαγοράσιμες με 560 ευρώ, συν τα έξοδα και τις προσαυξήσεις, συνολικά πάνω από 1.000 ευρώ.

 

Αναλυτικότερα, το πταισματοδικείο Καλαμάτας τον καταδίκασε σε 6 ημέρες φυλάκιση για κάθε σταθμό διοδίων που αρνήθηκε να πληρώσει, ποινή εξαγοράσιμη προς 80 ευρώ ανά περίπτωση. Όταν ο 47χρονος άνεργος δήλωσε ότι δεν έχει τη δυνατότητα να καταβάλει τα χρήματα, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη.

Σύμφωνα με τον καταδικασθέντα ο οποίος μίλησε στο messiniapress.gr η ιστορία έχει ως εξής: «Πριν 2 – 3 χρόνια χρειάστηκε να ανεβώ Αθήνα με το αμάξι μου και δεν πλήρωσα τα διόδια. Πριν λίγους μήνες μου έστειλαν 7 κλείσεις των 200 ευρώ η κάθε μια. Εγώ δεν δέχτηκα να τις παραλάβω και τώρα μου ζητούν άδεια πινακίδες και με πάνε δικαστικώς στις 27 Σεπτεμβρίου».

Σημειώνεται ότι τα διόδια για τη μονή διαδρομή Καλαμάτα - Αθήνα ανέρχονται σε 13,8 ευρώ.

Με πληροφορίες από το Messiniapress

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.