search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:06
MENU CLOSE

Γυναίκες – σκαμπό: Σάλος με τη νέα προκλητική έκθεση στο Christies

30.09.2017 11:50
Γυναίκες – σκαμπό: Σάλος με τη νέα προκλητική έκθεση στο Christies  - Media

 

Ο οίκος δημοπρασιών Christies εκθέτει τα προκλητικά έργα του Allen Jones, τα οποία αναμένεται να πωληθούν για περισσότερα από 2 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Jones είχε γίνει γνωστός για τα γλυπτά του που απεικόνιζαν γυναίκες να έχουν μετατραπεί σε έπιπλα, ντυμένες σαν πορνοστάρ σαδομαζοχιστικών ταινιών.

Ο καλλιτέχνης ήθελε να τονίσει με αυτό τον τρόπο τον υποτιμητικό τρόπο με τον οποίο απεικονίζονταν οι γυναίκες στην ποπ κουλτούρα τη δεκαετία του 1970.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα έργα του είχαν προκαλέσει τεράστιο σάλο το 1969 όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν και συνεχίζουν να προκαλούν αντιδράσεις ακόμα και σήμερα.

Σήμερα, ο καλλιτέχνης είναι 80 χρονών και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους της ποπ κουλτούρας παγκοσμίως.

Η γυναίκα- καπελιέρα, η γυναίκα-σκαμπό, η γυναίκα-τραπεζάκι, με τις υποταγμένες στάσεις τους και τα προκλητικά τους εσώρουχα, δείχνουν μία γυναίκα αντικείμενο, που πάντως βρίσκει τελείως αντίθετες τις φεμινιστικές οργανώσεις, οι οποίες κάνουν λόγο για υποτίμηση του γυναικείου φύλου και πορνογραφική απεικόνιση.

Τα εκθέματα θα παρουσιάζονται στο Λονδίνο μέχρι τις 3 Οκτωβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:05